Обговорення:Припутні (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Piznajko у темі «Мова фільму» 5 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Мова фільму[ред. код]

Я вже навчений гірким доcвідом, тому сперечатися з вами, Watashi-wa , не буду (хоча ви на 100% не праві). Як буде у вас час, прочитайте сценарій фільму на сайті "Сценарна майстерня", мо самі побачите що там не тілька українська, а й суржик.--Piznajko (обговорення) 05:29, 4 вересня 2016 (UTC)Відповісти

Влад Ряшин назвав цей фільму у 2016 році "укрїномовним" :DDD, цитата « А знімати українською мовою – це зараз реально? – У нас у девелопменті є кілька проектів повнометражних фільмів українською мовою. Один із них – «Припутні», другий – «Ти – космос».» Влад Ряшин: «Ніхто не вірив, що в цьому регіоні можуть зробити продукт гідної якості англійською мовою. А тепер вірять»--piznajko (обговорення) 09:11, 15 лютого 2019 (UTC)Відповісти

Щодо відмінювання назви фільму українською мовою[ред. код]

Ось порада як відмінювати назву фільму від автора п'єси по якій було знято фільм:

Проглянув пару відгуків на прем'єру "Припутнів" (хто ще не в курсі, я співавтор сценарію на основі моєї п'єси "Центр"). Усі розуміють по-своєму і це ок, ну а рецензії - вони незрідка краще розповідають про того, хто її написав, ніж про те, що рецензувалося. Але відчуваю потребу допомогти з правильним відмінюванням. Бо вже бачу, що поряд із поправною намічається і непоправна парадигма.

Отже, пам'ятка для статей в Cahiers du cinéma і коментів на фейзбучику. Запам'ятати дуже легко - "Припутні" відмінюється точнісінько як "прутні":

  • Н. це - Припутні
  • Р. без Припутнів
  • Д. капець Припутням
  • З. спалю Припутні
  • О. пишаюся Припутнями
  • М. живу в Припутнях
  • К. о Припутні!

Наголос теж запам'ятати легко, і знов-таки маємо те саме ключове слово: "Припутні" НЕ римується з "прутні". Вікіпедія з якогось дива дає наголос "ПрипУтні", але я зроду не чув, щоб місцеві так казали. Єдина версія, яку чув живцем ув околицях Ічні - Іваниці - Прилук, то "ПрИпутні".

Джерело --Piznajko (обговорення) 05:06, 7 жовтня 2017 (UTC)Відповісти