Обговорення:Чемпіонат України з футболу 1992—1993: перехідна ліга

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: SteveGOLD у темі «Промінь - Фрунзенець» 7 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Лідери за турами[ред. код]

Цікавить ваша думка:

Матч 24-го туру "Фетровик" (Хуст) – "Динамо" (Луганськ) було перенесено з дати туру 05.05.1993 на іншу дату 30.06.1993, який потім взагалі не відбувся, бо Фетровик - зняли зі змагань, потім поновили на наступний чемпіонат, але це не грає ролі.

Так, от  - якщо йти хронологічно, то від 24 туру - "Нафтохімік" (Кременчук), нікому не віддавав лідерство, так як мав перевагу на одну гру зіграну більше, а ніж "Динамо" (Луганськ).
Якщо з рахувати суто за турами, не зважаючи на те коли гралися матчі - два тури лідирувало Динамо.


Бай Хрон:

Нафтохімік (Кременчук)Антрацит (Кіровське)Антрацит (Кіровське)Динамо (Саки)Портовик (Керч)Антрацит (Кіровське)

Бай Ліст:

Нафтохімік (Кременчук)Динамо (Луганськ)Антрацит (Кіровське)Антрацит (Кіровське)Динамо (Саки)Портовик (Керч)Антрацит (Кіровське)

Где истина?! --√(♂+♠+♫)>∂∑(♀;♥;♪) ( u | t ) 22:08, 28 жовтня 2015 (UTC)Відповісти

Промінь - Фрунзенець[ред. код]

Усі джерела дають, що матч 13-го туру відбувся у Волі Баранецькій

Ось для прикладу, тиц - http://ffu.org.ua/ukr/tournaments/arch/tprotocol/118056/, протокол на сайті ФФУ

Як я ще зауважив - ФФУ запрошувала суддів зі сусідніх регіонів, напевно для економії на дорогу, так от арбітр був з Тернополя, якби матч був в Криму - то арбітр був би для прикладу з Дніпропетровської чи Запорізької області.

Чому неявка вдома? Не знаю - от львівці, також отримували -:+ у Львові, здається проти "Металіста", коли "хворіли" грипом поголовно.

Тому, поки не знайдеш - дані, які підверджують твою версію, і спростовують мою - я віритиму протоколам ФФУ. --√(♂+♠+♫)>∂∑(♀;♥;♪) ( u | t ) 04:44, 1 липня 2016 (UTC)Відповісти

Виховані люди до незнайомих звертаються на Ви. На жаль, в цьому випадку ми правди не знайдемо, лише припущення, бо ФФУ втратила протоколи за перші два сезони. Ось один тиц, а ось другий тиц, де обидва матчі у Волі-Баранецькій. На жаль, я перші два сезони також пустив під ножиці підшивку "Українського" футболу" і залишив собі тільки голі протоколи. А тепер час припущення. Матчі гралися по черзі на виїзді і вдома по одному. Якщо глянемо на календар, то "Фрунзенець" провів три матчі підряд на виїзді (Ужгород — Воля-Баранецька — Жидачів). Звідси припущення, що команди з метою економії коштів на переїзди домовилися обмінятися полями або зіграти у Волі-Баранецькій, але номінальним господарем при цьому мав бути "Фрунзенець". Як це того часу відобразила ФФУ взнати не зможемо через втрату протоколів. Це все, що я можу на даний момент перевірити, послуговуючись лише інтернетом. Ввечері ще подивлюся вдома вирізані з УФ протоколи і щорічник Ландера. --VPrypin (обг.) 06:41, 1 липня 2016 (UTC)Відповісти
P.S. А ось і третій тиц цитованої вами ФФУ, там також обидва матчі у Волі-Баранецькій. Боюся, що і в Ландера так само, бо ФФУ відновлювала дані втрачених протоколів по Ландеру. --VPrypin (обг.) 07:02, 1 липня 2016 (UTC)Відповісти
Якщо, для ВАС це принципово - буду звертатися на ВИ, до мене прохання невикати, а говорити на ТИ.
За тици дякую - сам ними давно користуюся. Просто, коли хотів порахувати серії, в мене виникла проблема в "Променя" з домашніми і гостьовими матчами, "Фрунзенець" - я прохлопав. Потім почав шукати де проблема і знайшов, два матчі на полі "Променя".
Матчі гралися по черзі на виїзді і вдома по одному. - тут, Ви, не зовсім праві, якщо взяти до уваги турнір з 4-х команд вже у третьому турі будуть дві команди, що зіграють два матчі підряд вдома і дві команди, що зіграють два матчі в гостях; при більшій кількості команд можна цей процес затянути, так стараються зробити календар дома-виїзд, але "спарених матчів" - не уникнути, але це не важливо.
Якщо глянемо на календар, то "Фрунзенець" провів три матчі підряд на виїзді (Ужгород — Воля-Баранецька — Жидачів). Звідси припущення, що команди з метою економії коштів на переїзди домовилися обмінятися полями - тут Ви праві, якщо дивитися не матчі за турами, а хронологічно то команди часто вдавалися до такого рішення проблеми, ось декілька прикладів:
"Нива" - зіграла 4 матчі на виїзді з 3 по 17 листопада, турне: Фрунзе - Феодосія - Харцизьк - Харків
"Прометей" Ш - провів турне західною Україною: Хуст - Воля-Баранецька - Жидачів
"Авангард" - грав матч 15-го туру з "Морем" між 7-м і 8-м турами, щоб не виїжджати з Криму після матчу з "Океаном"
Тому, з вищенаведеного - я вважаю, що команди мінялися полями чи навіть грали тури не по графіку - заради економії на переїзди, тобто Ваше перше припущення - аналогічне моєму, друге Ваше припущення виглядає - більш притянутим за вуха про номінального господаря.
Тому, давайте домовимося, так - я теж зацьонтий, теж зі Львова і навіть маю родину з Вашої "малої батьківщини". :)
Давайте, допоки не знайдемо - чітких фактів або хтось нам допоможе, вважати Ваше перше припущення і моє - вірним, і тому технічна поразка "Фрунзенця" - буде домашньою.

--√(♂+♠+♫)>∂∑(♀;♥;♪) ( u | t ) 18:25, 1 липня 2016 (UTC)Відповісти

P.S.: Можливо варто, виставити це питання в обговоренні статті чи проекту?! Я в той час був смаркатим бахуром (9 років), і лише починав цікавитися футболом - зокрема статистикою, тому можу оперувати лише даними і своєю логікою, а так гуртом і батька легше бити - можливо знайдеться людина, що має дані про той час в українському футболі.

--√(♂+♠+♫)>∂∑(♀;♥;♪) ( u | t ) 18:32, 1 липня 2016 (UTC)Відповісти

Дістався до свого архіву. Ситуація наступна: Згідно календаря матч 13-го туру мав відбутися 24 жовтня і господарем мав бути "Фрунзенець". Але був зіграний раніше - 19 жовтня. Друга частина календаря була опублікована наступного року (маю з двох різних джерел - Спортивна газета і УФ) і матч 30-го туру мав відбутися 9 червня і господарем мав бути "Промінь". Тобто, якби ФФУ вважала що команди помінялися полями, то в наступному календарі ці зміни були б враховані. Далі ще цікавіше. Протоколи і УФ, і СГ одноголосно пишуть "Фрунзенець"-"Промінь"-1:2, на жаль, там немає місця проведення і складів, лише автори голів і суддя. У звіті 30-го туру повідомляється, що матч "Промінь"-"Фрунзенець" відбудеться пізніше. А далі "Фрунзенцю" зараховано поразку за неявку. Тому, перший матч, хоч і відбувся у Волі-Баранецькій, але номінальним господарем був "Фрунзенець".
У Ландера, як я і очікував — 19.10 "Промінь"-"Фрунзенець"-2:1, стадіон "Колос" та 22.06 "Промінь"-"Фрунзенець"-+:- (неявка "Фрунзенця") і всі джерела надалі відштовхуються саме від цих суперечливих даних з причини втрати ФФУ протоколів, як я писав вище.
Якщо отримаю Вашу згоду, то перенесу це обговорення в обговорення статті.
--VPrypin (обг.) 19:13, 1 липня 2016 (UTC)Відповісти
Немаю підстав Вам не вірити, і тому вважаю, що моя версія-здогадка - неправильна, а все ж таки правильна Ваша - друга версія, тому не бачу змісту в подальшій суперечці і винесенні цього питання на розгляд. Міняйте матчі місцями. :)
Можливо, додати примітку, що матч відбувся у Волі-Баранецькій?!
І ще одне, для мене це принципово - не говоріть до мене на Ви, коли я народився - то Ви вже потрохи батярували, так що маєте повне право мені тикати.:) Тим, більше мене дратує це, як і пане Степане.

--√(♂+♠+♫)>∂∑(♀;♥;♪) ( u | t ) 19:42, 1 липня 2016 (UTC)Відповісти

Для того, щоб ця наша глибока розкопка залишилась для нащадків, все ж пропоную перенести її в обговорення статті. --VPrypin (обг.) 19:46, 1 липня 2016 (UTC)Відповісти
Ну, давайте так і зробимо.--√(♂+♠+♫)>∂∑(♀;♥;♪) ( u | t ) 19:55, 1 липня 2016 (UTC)Відповісти

Хуст[ред. код]

Вже писав на обговоренні ПУФа - якщо хтось зможе допомогти, то перероблю, а так усі матчі ставлю на "Авангард" - іншого стадіону, я по карті не зміг знайти.--√(♂+♠+♫)>∂∑(♀;♥;♪) ( u | t ) 18:36, 27 вересня 2016 (UTC)Відповісти