Обговорення:IP-адреса

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Класифікація[ред. код]

Реальна IP-адреса (ще такі адреси називають "Білими" або, як зазвичай називають користувачі "Статична") - це IP-адреса, через яку комп'ютер клієнта, або будь який інший пристрій (наприклад роутер) взаємодіє з мережею Інтернет. Пристрій користувача в мережі буде відображатися саме за його Реальною IP-адресою. Такі адреси мають сервери на яких розміщуються web-ресурси (web-сайти та ін.). Якщо ти бажаєш запустити свій web-сайт на домашньом комп'ютері - тобі потрібна Реальна IP-адреса.

Віртуальна IP-адреса, або "Сіра", або, як зазвичай називають користувачі, "Динамічна" - IP-адреса "придумана" системою провайдера, і не відображається в мережі Internet, як адреса користувача (В Інтернеті відображається "Реальна" IP-адреса, до якої підв'язана певна кількість "Віртуальних" IP-адрес). Прикладом віртуальних IP-адрес є домашня локальна мережа: всі домашні гаджети, підключені до роутера отримують від нього Сіру IP-адресу.

Статична IP-адреса -  IP-адреса прописана в налаштуваннях пристрою користувача (роутер, комп'ютер і т.д.). Може бути і "Реальною", і "Віртуальною". Єдина відмінність від "Динамічної"  IP-адреси - що "Статична" є незмінною.

Динамічна  IP-адреса - це IP-адреса, яка змінюється при кожному увімкненні комп'ютера/роутера до мережі або через певний проміжок часу, зазначеного в службі, яка надала IP-адресу (DHCP).. Частіше всього "Динамічними" є "Віртуальні" IP-адреси, дуже-дуже рідко такими можуть бути "Реальні".

— Це написав, але не підписав користувач ASikorskiy (обговореннявнесок) 11:41, 25 березня 2021‎.