Обговорення Вікіпедії:Жінки у STEM/Що можна створити

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Як доповнювати списки[ред. код]

  1. Знайдіть статтю, яку варто додати.
    Переконайтеся, що тема відповідає темі конкурсу: це має бути стаття про жінку, яка пов'язана із галузями STEM, або оглядова стаття/список на тему жінок у STEM.
  2. Відкрийте її елемент Вікіданих.
  3. Якщо ви пропонуєте статтю до створення і її ще немає в УкрВікі, обов'язково додайте назву предмета статті українською мовою на Вікіданих (див. скріншот).
  4. На сторінці списку статей до створення знайдіть релевантний розділ відповідно до теми статті (або створіть новий, якщо потрібного розділу немає, а тема статті відповідає темі конкурсу).
  5. Додайте номер елементу Вікіданих до списку. Приклад номеру елементу: Q17008759. Зверніть увагу, що статті відділяються вертикальною рискою — |.

Як шукати статті[ред. код]

Для створення

Можна використовувати оглядові статті та категорії з інших мовних розділів.

Зокрема, можуть знадобитися:

Не варто додавати усіх жінок з цих категорій: теми статей мають бути не надто вузькими, цікавими для потенційних учасників. Звичайно, ця «цікавість» є суб'єктивною, але одним з індикаторів може бути кількість мовних розділів Вікіпедії, у яких є стаття на цю тему.

Небажано додавати іноземних науковиць, про яких немає статей і в англійській, і в російській Вікіпедії: більшість учасників, імовірніше всього, не зможуть перекладати статті з інших мов. Звичайно, українська тематика є винятком.

Для поліпшення

Можна використовувати оглядові статті та категорії з української Вікіпедії.

Зокрема, можуть знадобитися:

Варто додавати тільки ті статті, які справді потребують поліпшення: є короткими та/або не висвітлюють якийсь важливий аспект.

Датабаза жінок-науковиць[ред. код]

інформація про датабазу у Nature news і власне сама база. Як би його інкорпорувати у сторінку? Як посилання десь? --Helixitta (t.) 14:13, 30 травня 2019 (UTC)[відповісти]

@Helixitta: Думаю, так. Можна зробити окремий розділ з посиланнями. --Aced / AntonProtsiuk (WMUA)talk 18:12, 30 травня 2019 (UTC)[відповісти]

визначення STEM[ред. код]

На скільки я розумію, то соціальні науки таки йдуть у STEM. Знайшла джерело перелік, там вони є. А взагалі треба десь пошукати повний перелік дисциплін. --Helixitta (t.) 17:01, 31 травня 2019 (UTC)[відповісти]

@Helixitta: Дякую, що звернула увагу. Думаю, тоді можна зарахувати соціальні науки в конкурс. Розкоментував їх. --Aced / AntonProtsiuk (WMUA)talk 17:07, 31 травня 2019 (UTC)[відповісти]