Обговорення користувача:Білецький В.С./Патріотичне виховання (06.01.2008—06.01.2008)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення користувача:Білецький В.С./АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення користувача:Білецький В.С.

Патріотичне виховання

[ред. код]

негативні наслідки відсутності належного патріотичного виховання - це яскравий приклад твердження, яке ні нейтральне, ні верифіковне --Ілля 17:02, 6 січня 2008 (UTC)Відповісти

Тоді коли важко бути самому нейтральним звертаються до загальновизнаного більшістю експертів - те що викладене семе таким і є. З повагою Білецький В. С.
тоді за правилами Вікіпедії слід навести ці оцінки експертів та їхню думку про загальновизнаність. Трудова міграція мабуть викликана зовсім не в першу чергу відсутністю патріотизму (і знайти думки експертів про це буде неважко), "довготривалий творчий процес підвищення конкурентоздатності української культури, мови" - це щось типу радянський п'ятирічок?; "Невідповідність дій еліт рівню очікувань і сподівань українського народу" - теж дуже неясно, про чиї і які очікування йдеться. Викликає сумнів твердження про можливість швидкого і ефективного розгортання патріотичного виховання у новозголошеній Україні, швидкість і ефективність його наслідків. --Ілля 19:50, 6 січня 2008 (UTC)Відповісти
У нас декілька відомих "виходів" думок експертів - це, скажімо, Всеукраїнська експерна мережа experts.in.ua (за версією ВЕМ, доречі, я "Експерт року-2006"), газета "Дзеркало тижня", intellect.org.ua

Тези, які наведені мною в статті Патріотичне виховання - це інтегративна думка. Щодо конкретних позицій, заторкнутих Вами, то тут все досить просто.

1."Трудова міграція мабуть викликана зовсім не в першу чергу відсутністю патріотизму (і знайти думки експертів про це буде неважко)" - якщо виходити від зворотнього і відштовхуватися від прецедентів (прикладів), то саме патріотичне виховання і така ж справді сильна життєва настанова вимушує народ ПОВЕРТАТИСЯ на свої землі (приклад - повернення євреїв на "землі обітованні"). Протилежне - покидання своїх земель без жорсткого силового примусу - це наслідок відсутності саме патріотичного виховання, яка сформувала справді сильну життєву настанову БУДУВАТИ МАЙБУТНЄ НАЦІЇ ПОПРИ ВСЕ У СЕБЕ ВДОВА - НА СПОКОНВІЧНИХ ЗЕМЛЯХ.

2. "довготривалий творчий процес підвищення конкурентоздатності української культури, мови" - це щось типу радянський п'ятирічок?; Якщо хочете - то це дійсно ГРАНИЧНА МОБІЛІЗАЦІЯ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ НАЦІЇ (за Гумільовим - потужний і тривалий сплеск пасіонарності), який нічого спільного з "майданною" політикою "носіння прапорця" не має, а ВКЛЮЧАЄ ЕЛІТУ НАЦІЇ В ЗМАГАННЯ ЗА КУЛЬТУРНИЙ, БІЗНЕСОВИЙ, ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПРОСТІР, так би мовити "своє місце під сонцем" у глобалізованому світі. Якщо дохідливіше - то це ВЛАСНЕ ТРОРЕННЯ, а не ЗАКЛИКИ, ГАСЛА, коридорні змови чи балаганні заходи. Скажімо, ТВОРЕННЯ СУЧАСНОЇ "УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ МІСТ" тощо. Це взагалі дуже не проста штука (для нас сьогоднішніх - десь на межі здійсненності, так що про якісь "п"ятирічки" чи "кампанії" і мови не може бути...). Мова йде про потужний і розмірений прогрес, який творять і очолюють прагматики.

3. "Невідповідність дій еліт рівню очікувань і сподівань українського народу" - теж дуже неясно, про чиї і які очікування йдеться.

Ну, тут ще ясніше - українське суспільство, зокрема "Феномен МАйдану" сягнув значно більших висот, ніж чи то політики, чи то політикани, які опинилися на гребені хвилі. Це й не дискутується сьогодні. Віра в те, що "еліта" "наздожене" "народ" - як і будь яка віра - є, звичайно.

4. Викликає сумнів твердження про можливість швидкого і ефективного розгортання патріотичного виховання у новозголошеній Україні, швидкість і ефективність його наслідків.

щО ТАКЕ "ШВИДКЕ"? Я хіба про щось таке сказав? Швидке - це за 1-2 покоління! На те й ВИХОВАННЯ, яке, зрозуміло, в основному стосується МОЛОДІ, НОВОЇ ГЕНЕРАЦІЇ.

ЩО Ж ДО ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ ЯК ТАКОГО, ТО нема нічого ліпшого, як спершу самим відмовитися від "лакування дійсності". Треба відверто говорити, як би не було це прикро, про негативні факти (той же сучасний "ісход" західняків зі своїх земель - адже мабуть немає сім"ї на Заході, в якої немає члена-сім"ї-заробітчанина). Це факт - а факти вперта річ. Є, звичайно, добра казка про "Український П"ємонт" - але кому той П"ємонт миє сьогодні спини і інше по світах? Поки ми не скажемо собі і молоді ПРАВДИ, до тих пір Патріотичне виховання буде бутафорне. Бо ВИХОВАННЯ - це не тільки і не стільки "гладіння по голівці", - це "кнут" і "пряник", це великий, чудовий, найдієвіший з усіх принцип "Роби як я!". Діла, саме ДІЛА, а не слова - ось те, на чому базується виховання. Ось, скажімо Ваші 10569 редагувань в УкрВікі (не знаю, на жаль, скільки там нових статей) - це ВАші доюрі діла, які НІХТО НЕ МОЖЕ НІ ПЕРЕКРЕСЛИТИ НІ ПРИКРАСИТИ. Так само і мої - 15966 (і близько 5-7 тисяч нових статей). Білецький В. С.