Обговорення користувача:AMY 81-412/Архіви/квітень 2016

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Книжка

Вітаю! Бачу, що у вас зверху лекція на тему, як московити слово біографія придумали, але сподіваюся, що крихту часу маєте. Скажіть, будь ласка, чи Ви можете сфоткати або вже сфоткали Долгий В. Н. Рептилии Молдовы: таксономическая и экологическая их характеристика [Текст] : Учеб.-метод. пособие / В. Н. Долгий, И. К. Тодераш ; Молдавский гос. ун-т. Кафедра биологии человека и животных, АН Молдовы, Институт зоологии. - Кишинев : ИЦ МГУ, 2002. - 38 с.: ил? Я бачив, що Ви зголосилися допомогти у пошуку книги. Дякую!--З повагою, TnoXX parle! 14:56, 3 квітня 2016 (UTC)

Вітаю. Зголосився, пам’ятаю, вже й бланк замовлення написав, тягаю постійно з собою. Але ще ніяк не доберуся у Вернадку :( --AMY (обговорення) 17:42, 3 квітня 2016 (UTC)
@TnoXX: 100 хвилин чекання, 7 хвилин читання . Результат див. тут.
Велике дякую! У суботу постараюся приступити до роботи.--З повагою, TnoXX parle! 18:36, 6 квітня 2016 (UTC)

Список плазунів Молдови

Вітаю! Ще не до кінця доробив, але основна частина зроблена. Ще раз дякую!--З повагою, TnoXX parle! 19:07, 8 квітня 2016 (UTC)

Шаблон:Вулиця України

Вітаю! А якого там лиха наробив бот? Може там проблема у боті, а не у шаблоні? --Yuriy Kvach (обговорення) 18:49, 11 квітня 2016 (UTC)

Бот Магнуса Манске додав у вікідані координати київських вулиць. Близько 2500 штук. Ті, що мають підставлятися в рядок «координати» у шаблоні картки. Але є кілька маленьких нюансів. По-перше, бот додав координати не середини вулиці, а її початку. А по-друге, оскільки у картках київських вулиць координати початку вулиць вже записані з параметром «display=inline,title» (звідки саме бот їх і взяв), то додавання координат з вікіданих призвело до помилки: «{{#coordinates:}}: не можна мати більш ніж один первинний теґ на сторінку». Відкинути дію бота на вікіданих по всіх київських вулицях сходу не реально, потрібен час. Агонк пробував модернізувати шаблон, щоб помилка не вилазла, але щось в нього не зрослося. Якщо є ідея, як виправити ситуацію, буду вдячний. --AMY (обговорення) 20:53, 11 квітня 2016 (UTC)
Вітаю! В мене була ідея взагалі викинути центральну частину із шаблону - що воно дає? Але вирішив залишити, подивитись як це роблять на інших мовних розділах. Хоча так руки й не дійшли. До речі, ви не в курсі як хто робить? Є ще версія вирішення проблеми - запустити бот, який би переніс усі наявні координати до вікіданих, із відповідних уточненням "стосується частини". Для більшості статей про українські вулиці вказано лише одні координати, і вони приведені де як вийшло: де для початку, де для середини. Однак якщо запустити бота, то можна в таких випадках переносити без уточнення. Питання інше - хто візьметься за бота? Я в цьому нічого не тямлю. --Yuriy Kvach (обговорення) 19:03, 17 квітня 2016 (UTC)

вулиці Києва

простите, а какой смысл убирать ссылки на статьи улиц из подписей фото? --Artemka (обговорення) 18:32, 27 квітня 2016 (UTC)

Розпорядження Голови КМДА Про перейменування вулиць

Вітаю! Знаю, що ви цікавитеся перейменуванням вулиць у Києві. Прошу, за можливості, внести зміни в шаблон ркмр: [1]

Дякую. Але його мають обов’язково оприлюднити у «Хрещатику» (вимога законодавства, див. п. 13). Поки сходу публікація не знайшлася, завтра зроблю запит. --AMY (обговорення) 18:46, 10 березня 2016 (UTC)
Отримав відповідь від головреда «Хрещатика»: «Ще не надходило до редакції. Не оприлюднювали, не набрало чинності» --AMY (обговорення) 08:16, 11 березня 2016 (UTC)
@Maximaximum та Ahonc: додав нове розпорядження у шаблон {{ркмда}} (параметр 125). Але для перейменування сторінок вважаю, що потрібно чекати офіційного оприлюднення. --AMY (обговорення) 16:36, 11 березня 2016 (UTC)
Хммм… А чи правильне місце? Розпорядження КМДА і розпорядження міського голови — це різні акти. Перші видаються як головою міської адміністрації (виконавча влада), а другі як міським головою (і фактично головою міськради — законодавча влада). Може його краще до {{ркмр}} додати (щоб не створювати новий шаблон)?--Анатолій (обг.) 20:42, 11 березня 2016 (UTC)--Анатолій (обг.) 20:42, 11 березня 2016 (UTC)
Щоб не створювати новий шаблон, можна додати в обидва існуючих ;) --AMY (обговорення) 22:46, 11 березня 2016 (UTC)
Але я б лишив як є, з огляду на те, що розпорядження міського голови, так само як і розпорядження [голови] КМДА — це нормативні акти, що видаються одноосібно, а рішення Київради — це акт колективного органу, прийнятий шляхом голосування. --AMY (обговорення) 06:21, 12 березня 2016 (UTC)
До речі, нині розпорядження видаються не від імені КМДА, а від імені ВО КМР (КМДА) --AMY (обговорення) 08:52, 12 березня 2016 (UTC)
@AMY 81-412: розпорядження досі не опубліковане в Хрещатику, але, на думку, наприклад, секретаря комісії з перейменувань Ярослава Шибанова, воно набуло чинності одразу після підписання, оскільки розпорядження про перейменування не є розпорядженням нормативно-правового характеру (я теж так вважаю). А розпорядження, що не мають нормативно-правового характеру, за тим же Порядком підготовки проектів розпоряджень Київського міського голови набирають чинності з моменту їх видання (підписання). На підтвердження того, що розпорядження набули чинності, каже той факт, що Ліга визначає його як чинне, а також на підставі цього розпорядження вже перейменовано назви транспортних зупинок. Навряд би Київпастранс посилався на нечинне розпорядження. Відтак пропоную погодитися на тому, що слід почати перейменування і оновлення статей про відповідні вулиці у Вікіпедії. --Maximaximum (обговорення) 08:06, 21 квітня 2016 (UTC)
Ви особисто бачили оприлюднення в «Хрещатику»? Щодо думок окремих осіб, чи є розпорядження про перейменування НПА чи АІД, @Maximaximum: пропоную подивитися на заголовок сторінки сайту КМДА, де обговорюються проекти аналогічних актів. Вони там самі синім по білому зазначають, чим саме є документи про перейменування вулиць. --AMY (обговорення) 08:17, 21 квітня 2016 (UTC)
Повторюся: в Хрещатику розпорядження НЕ надруковано. Але наведені вище факти свідчать про те, що воно таки набуло чинності. Зрештою, визначення поняття Нормативно-правовий акт: офіційний письмовий документ, прийнятий уповноваженими фізичними особами на це суб'єктом нормотворення у визначеній законодавством формі та за встановленою законодавством процедурою, спрямований на регулювання суспільних відносин, що містить норми права, має неперсоніфікований характер і розрахований на неодноразове застосування. --Maximaximum (обговорення) 09:20, 21 квітня 2016 (UTC)
Ще передаю слова голови Відділу з суспільно-політичних питань Управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю Департаменту суспільних комунікацій КМДА щодо заголовку на сайті обговорень: це просто назва сторінки де проходять всі електронні консультації, щоб не витрачати кошти на створення окремого ресурсу, для обговорення перейменувань користуємось вже існуючим, і саме розпорядження там не обговорювалось, тільки пропозиції про перейменування.
@Maximaximum: якщо це не НПА, тоді виходить, що це акт індивідуальної дії (іншого варіанту теорія права не знає). Ви згодні? У такому разі виконувати його має лише та особа (суб’єкт), якої він стосується. У розпорядженні зазначено коло осіб, яких стосується цей акт? Українська Вікіпедія є у цьому переліку? PS: відправив запит на публічну інформацію. --AMY (обговорення) 11:05, 21 квітня 2016 (UTC)
@AMY 81-412: Розпорядження набуло чинності 19 лютого 2016 року https://dostup.pravda.com.ua/request/11039/response/17341/attach/2/009%201245.pdf
Ось і чудово. Оскільки воно набрало чинності без офіційного оприлюднення у «Хрещатику», то виходить, що це таки акт індивідуальної дії, тобто виконувати його зобов’язані лише ті суб’єкти, яки у ньому перелічені: структурні підрозділи ВО КМР (КМДА) [навіть не знаю, що це таке, в ЄДРПОУ такої організації немає]. Про вікіпедію там нічого немає ))) --AMY (обговорення) 12:53, 29 квітня 2016 (UTC)