Обговорення користувача:Lexusuns/Проект «Популярність» (30.09.2010—01.10.2010)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Lexusuns/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Lexusuns

Проект «Популярність»[ред. код]

Вітаю! Є ідея створити вікіпроект, і я шукаю його потенційних учасників. Переглянувши ваш внесок, виникло враження, що ви могли б зацікавитись.

Питання у тому аби створити проект, який би координував та об’єднував під одним дахом роботу над статтями, які є потенційно дуже популярними. Існують списки найпопулярніших статей в різноманітних мовних розділах, тобто статей, які найчастіше відвідуються. (укр., англ., рос.) Відповідно ідея в тому, аби зробити загальний список таких статей і поступово створювати їх та доводити до кращого стану ніж в конкурентних вікіпедіях (найбільш конкурентною для нас, звичайно, є руВікі, відвідуваність якої у 20 разів вища, серед українців — у 8). Я вважаю, що це найефективніший шлях до подолання стереотипу, що укрВікі це купка статей по одному-двом реченням.

У додаток до «міжнародного списку» популярних Вікі-статей можна створити також чисто український список потенційно популярних статей, таких як Влад Яма або Франциско Гомес — дуже популярні «персонажі» популярного проекту «Танцюють всі», але статей про них нема ні в укрВікі, ні в руВікі. Відповідно, створення цих статей у середньому розмірі (від 5 кб) дозволило б підвищити відвідуваність укрВікі «на голому місці».

Також є інші додаткові ідеї, такі як відслідковування популярності створюваних проектом статей та порівняння кількості відвідувань між статтями створеними різними проектами, а також створення статей по тематиках, які з’являються у логотипах Ґуґлу. Наприклад, сьогодні варто було б створити статтю Флінстоуни (ріст її запитів сьогодні підвищився у тисячу разів), але досі цього ніхто не зробив.

Загалом гадаю, що проект підвищить образ нашої Вікі, приведе нових користувачів, а, відповідно, заохотить до прочитання серйозніших статей. Також думаю, що якщо створення окремих статей для проекту або не цікаве саме по собі, або може сприйнятися неадекватно іншими пуританськими користувачами, то в рамках проекту це може бути досить цікаво.

Сподіваюся на розуміння та згоду на долучення до проекту! Інакше хотілося б почути вашу думку. --Α.Μακυχα Θ 09:41, 30 вересня 2010 (UTC)Відповісти

В принципі, згоден. Правда повну зайнятість не гарантую: навчання і все таке. --Lexusuns 15:26, 30 вересня 2010 (UTC)Відповісти
«Повна зайнятість» в Вікіпедії не вимагається взагалі, адже це волонтерський проект. Ви вже вважаєтеся одним з contributors проекту, адже ви діяли за його спрямуванням ще до заснування :) Тобто навіть якщо ви взагалі більше не напишете жодної статті, я вже дякую вам за внесок і за підтримку ідеї ;)
За кілька годин сторінка проекту буде готова у першій редакції. --Α.Μακυχα Θ 18:59, 30 вересня 2010 (UTC)Відповісти
Буду намагатись все ж таки писати :)--Lexusuns 13:27, 1 жовтня 2010 (UTC)Відповісти