Обговорення користувача:Mr.Rosewater/січень-березень 2022 р.

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

How we will see unregistered users

[ред. код]

Привіт!

Ви отримали це повідомлення, бо є адміном у вікі Вікімедіа.

На сьогодні, коли хтось редагує вікі Вікімедіа, не ввійшовши в систему, ми показуємо їхню IP-адресу. Як ви вже можете знати, у майбутньому ми не зможемо цього робити. Це рішення юридичного відділу Фонду Вікімедіа, яке випливає зі змін у нормах і правилах приватності онлайн.

Замість IP ми показуватимемо маску. Ви як адмін і далі зможете отримувати доступ до IP. Також буде новий прапорець користувача для тих, кому треба бачити повні IP-адреси незареєстрованих користувачів, щоб боротися з вандалізмом, переслідуваннями та спамом, не будучи при цьому адмінами. Патрульні також бачитимуть частину IP навіть не маючи цього прапорця. А ще ми працюємо над кращими допоміжними інструментами.

Якщо ви ще не бачили, то можете почитати більше про це на Мета-вікі. Щоб упевнитися, що ви не проґавите технічні зміни у вікі Вікімедіа, ви можете підписатися на розсилку щотижневих Тех. новин.

У нас є два пропоновані варіанти того, як можуть працювати маски. Ми б хотіли почути ваш відгук про те, який варіант, на вашу думку, краще спрацює для вас і вашої вікі, зараз і в майбутньому. Ви можете написати нам на сторінці обговорення; писати можна своєю мовою. Пропозиції були опубліковані у жовтні, а рішення ми будемо приймати після 17 січня.

Дякуємо. /Johan (WMF)

18:20, 4 січня 2022 (UTC)

Примітка: Усі згадані довідкові сторінки Мета-вікі доступні українською мовою. -- Ата (обг.) 19:02, 18 січня 2022 (UTC)Відповісти

стосовно статті про Яковлев Олександр Вікторович

[ред. код]

Добрий вечір. Ви відреагували на мою статтю у вилучених і відредагували, дуже дякую. Я уже боюсь до неї лізти, щоб не напартачити. Джерел для конференцій я не дуже познаходила, в основному це pdf. файли. Підкажіть будь ласка наступні мої дії. Все ж давати посилання на pdf. файли і тоді виставляти статтю на обговорення?--Тетяна Гуцько (обговорення) 16:13, 10 січня 2022 (UTC)Відповісти

Добрий вечір. Не бійтесь. Я за потреби підправлю. Якщо ці pdf. файли є матеріалами конференцій, або інших авторитетних джерел і вони є у відкритому доступі - додавайте посилання на них у вигляді виносок відразу після інформації у статті про участь в конференції. --Олег (обговорення) 17:10, 10 січня 2022 (UTC)Відповісти

Долучайтеся до патрулювання кампанії покращення Вікіпедії #1Lib1Ref

[ред. код]

Доброго дня!

Із 15 січня до 5 лютого ми проводимо тематичну акцію #1Lib1Ref. Це світова ініціатива, яка запрошує бібліотекарів та всіх охочих покращити перевірність фактів у Вікіпедії та допомогти наповнити онлайн-енциклопедію посиланнями на авторитетні джерела. Її фокус — покращення уже наявних статей.

Ця кампанія залучить до Вікіпедії чимало новачків, які часом потребуватимуть допомоги від більш досвідчених користувачів. У них буде щире прагнення зробити Вікіпедію кращою, але деколи потрібно буде їм щось підказати, щось виправити у відредагованих ними статтях — або ж просто поставити позначку «перевірено» у статті.

Ми були б дуже раді, якби вам було б цікаво долучитися до патрулювання статей у межах кампанії. Усі активні патрульні за бажання отримають сувеніри від громадської організації «Вікімедіа Україна», яка проводить проєкт.

Зголошуйтеся і читайте більше за цим посиланням. Дякуємо!

Ви отримали це запрошення, бо є активним патрульним і/або брали участь у схожих проєктах у минулому --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 21:14, 17 січня 2022 (UTC)Відповісти

Вітаю!
Протягом трьох тижнів акції більше 50 користувачів скористались гештеґом #1Lib1Ref та спільно зробили близько 1000 поліпшень! Серед країн Центрально-Східної Європи за кількістю учасників ми випередили Сербію, Польщу, Македонію, а за кількістю статей ще й Румунію та Чехію.
Аби ми могли підвести підсумки акції та нагородити активних учасників, залишилось відпатрулювати зовсім небагато редагувань Обговорення Вікіпедії:1Lib1Ref долучайтесь!
Щоб отримати сувеніри з айдентикою кампанії #1Lib1Ref, будь ласка, заповніть анкету. --HannaOsadchuk (WMUA) (обговорення) 10:32, 19 лютого 2022 (UTC)Відповісти

Тиждень Афганістану

[ред. код]

Вітаю, пане Mr.Rosewater/січень-березень 2022 р.! Запрошую Вас долучитися до проведення першого у нашій Вікі тижня Афганістану. У переліку до створення — основні червоні посилання, статті спільної українсько-афганської тематики, популярні статті. Можливо Вас зацікавить не створення, а покращення — то на цей випадок є популярні у нашому мовному розділі статті про Афганістан, а також ті, що потребують поліпшення і вичитки. У переліку є статті про флору і фауну країни — може це Вам ближче. Сподіваюсь, знайдете час і натхнення долучитися. З повагою, — Шиманський હાય! 10:19, 27 січня 2022 (UTC)Відповісти

Вікімарафон 2022: Долучайтеся і допомагайте новачкам

[ред. код]

Доброго дня!

Із 27 до 31 січня в україномовному розділі Вікіпедії триває Вікімарафон — щорічна кампанія для написання нових статей і залучення волонтерів-дописувачів на честь дня народження української Вікіпедії, яке святкуватимемо цієї неділі.

Організаційна команда Вікімарафону запрошує і Вас створити статтю у межах цієї акції, а також маємо й інше прохання як до активного у Вікіпедії патрульного.

Під час Вікімарафону до Вікіпедії долучається чимало нових користувачів і користувачок, котрі щиро хочуть допомогти розвитку енциклопедії, однак не завжди можуть розібратися з усіма правилами і практиками. Тож потрібна допомога із патрулюванням статей та роботи з новачками щодо них.

Якщо у Вас є достатньо вільного часу і бажання, запрошуємо Вас долучитися до проєкту Вікімарафону з патрулювання та допомагати цілеспрямовано перевіряти усі новостворені в цей період статті. Записатися можна за посиланням; для активних учасників проєкту передбачені сувеніри.

Якщо ж долучитися до проєкту патрулювання Вікімарафону не можете — просимо принаймні пам'ятати про Вікімарафон і проявляти особливу толерантність до новачків у ці дні. Ми будемо вдячні, якщо у процесі звичного патрулювання статей Ви будете допомагати новачкам освоїтися і не будете ставитися до них суворо ) — наприклад, у випадку некритичного порушення правил не будете ставити статтю на вилучення, а спочатку звернете увагу автора на проблеми.

Із будь-якими питаннями Ви можете звертатися до організаційної команди Вікімарафону, зокрема за електронною адресою wikimarathonwikimedia.org.ua.

Від імені організаційної команди Вікімарафону, --Нестеренко Оля (обговорення) 10:23, 28 січня 2022 (UTC)Відповісти

Привіт! Ще раз дякую, що долучилися. Нагадую, що уже завершується проєкт із патрулювання статей, створених у межах Вікімарафону. Спільними силами перевірено більшість статей, але досить багато ще потребують перевірки. Якщо маєте час, запрошую сьогодні—завтра активно долучитися до завтра — список доступний на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2022/Патрулювання/Список статей. Нагадую, що всі активні учасники й учасниці проєкту патрулювання отримають сувеніри, а п'ять найбільш активних — особливі подарунки ) --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 17:08, 21 лютого 2022 (UTC)Відповісти

Повідомлення щодо Вікімарафону

[ред. код]

Привіт! Пишу, щоб звернути вашу увагу, що ви створювали статті під час Вікімарафону до 18-річчя української Вікіпедії, однак деякі чи всі з цих статей не подані на Вікімарафон шаблоном на сторінці обговорення.

Якщо ви й не планували брати участі у Вікімарафоні, або ж планували подати на нього не всі створені у цей період статті — перепрошуємо, що потурбували!

Однак якщо ви брали участь у Вікімарафоні, будь ласка, пройдіться створеними вами статтями і додайте на їх сторінки обговорення відповідний шаблон. Як це зробити, читайте в інструкції за посиланням.

Також нагадуємо, що за участь у Вікімарафоні можна отримати сувеніри поштою; для цього потрібно записатися на сторінці Вікіпедія:Вікімарафон 2022/Учасники не пізніше 7 лютого. Для цього потрібно мати принаймні одну статтю, створену у період з 27 до 31 січня 2022 року та позначену шаблоном Вікімарафону на сторінці обговорення

Якщо у вас є питання, пишіть мені або за адресою wikimarathonwikimedia.org.ua. Дякую за ваш внесок! --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 11:58, 3 лютого 2022 (UTC)Відповісти

Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2022 invitation

[ред. код]

Dear Wikipedian!

You received this message because you participated in Ukraine's Cultural Diplomacy Month 2021. Without your contribution, the challenge would not have been so successful.

This year Wikimedia Ukraine, in cooperation with the Ministry of Foreign Affairs of Ukraine and Ukrainian Institute, has launched the second edition of writing challenge "Ukraine's Cultural Diplomacy Month", which lasts from 17 February to 17 March 2022. The campaign is dedicated to famous Ukrainian artists of cinema, music, literature, architecture, design and cultural phenomena of Ukraine that made a contribution to world culture.

I would like to invite you to participate again in this writing challenge! We have updated the list of suggested articles and announced new prizes for contestants to keep interest in different fields of Ukrainian culture. I hope to hear from you soon!-- ValentynNefedov (WMUA) (talk) 08:57, 17 February 2022 (UTC)

Тиждень Харківщини 2022

[ред. код]

Вітаю, пане Mr.Rosewater/січень-березень 2022 р.! Сподіваюсь, що у Вас все гаразд і Ви перебуваєте у безпечному місці. Ще перед нападом сформував сторінку тижня, а тепер, зважаючи на долю славного Харківського краю і його героїчну боротьбу ― хотів би все-таки провести тиждень. Якщо у Вас є така можливість і натхнення - запрошую долучатися. З повагою, — Шиманський હાય! 12:30, 10 березня 2022 (UTC)Відповісти

Триває міжнародний марафон WikiGap Challenge

[ред. код]

Привіт!

Сподіваюся, у вас все добре. Ви брали активну участь у марафоні WikiGap минулого року — тож, можливо, вам було б цікаво долучитися до міжнародного WikiGap Challenge, який триває до 8 травня.

Окремий марафон в українській Вікіпедії, який ми традиційно проводили щороку, цьогоріч відкладено з огляду на російське вторгнення в Україну. Але якщо у вас є час та можливість, можна долучатися до міжнародного марафону. Зокрема можете писати статті про українок будь-якою мовою та про будь-яких видатних жінок українською мовою.

Переможці конкурсу отримають призи від міжнародних організаторів. Додатково усі, хто долучаться до міжнародного WikiGap Challenge принаймні однією статтею в україномовному розділі Вікіпедії, можуть отримати електронний сертифікат участі від ГО «Вікімедіа Україна» — для цього напишіть за адресою wikigapwikimedia.org.ua

Про можливості допомоги під час війни ви можете прочитати на порталі за посиланням. --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 20:00, 16 березня 2022 (UTC)Відповісти

Конкурс «Європейська весна» у 2022 році

[ред. код]

Привіт! Ви брали участь у конкурсі статей «Європейська весна» у 2021 році — тож пишу, щоб розповісти вам про плани на конкурс цьогоріч.

На жаль, з огляду на російську агресію в Україні ми змушені відкласти конкурс в україномовній Вікіпедії. Сподіваємося, що зможемо провести альтернативу пізніше цього року або ж повноцінний конкурс у 2023 році.

Водночас, якщо ви вільно володієте іншими мовами країн Центрально-Східної Європи, ви можете долучатися до конкурсів інших країн — та писати про Україну. Зараз особливо важливо розповідати про Україну світові, якщо у вас є така можливість.

Також можна долучатися до окремого мініконкурсу «Жінки CEE», де статті можна писати будь-якою мовою, зокрема й українською. Міжнародний конкурс триває до 31 травня. Ви можете змагатися за призи локальних конкурсів, а також отримати сертифікат участі від «Вікімедіа Україна», якщо напишете хоча б одну статтю про Україну.

Про можливості допомоги для української вікіспільноти під час війни ви можете прочитати на порталі за посиланням. --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 20:29, 21 березня 2022 (UTC)Відповісти

Тимчасові права адміністратора на період воєнного стану

[ред. код]

Привіт! Якщо маєте таку можливість, запрошую долучатися до обговорення практики надання тимчасових прав адміністратора на період воєнного стану. --Acedtalk 10:21, 28 березня 2022 (UTC)Відповісти