Обговорення користувача:Rar/H aspiré - придихальна Н (15.10.2009—15.10.2009)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Romanbibwiss у темі «H aspiré - придихальна Н» 14 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Rar/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Rar

H aspiré - придихальна Н

[ред. код]

Оце Н на початку слова часом створює труднощі, оскільки деякі слова мають так звану придихальну Н, яка хоч і не вимовляється, як і Н німа, але вимагає роздільної вимови з артиклем, тобто німа кінцева приголосна не звучатиме. Думаю, що краще таки змінити правило, і трактувати h як німу, але приголосну, бо цих випадків має бути трохи більше. У французькій вікіпедії я знайшов чудовий список більшості слів з таким Н [[1]], але, думаю, це буде за марудно й нераціонально інтегрувати його в програму, достатньо просто змінити правило й дивитися у список в сумнівних випадках. Тепер конкретні випадки: Les Hayes, це похідне від haie, тобто за французьким списком: h тут придихальне - Ле Е; Saint-Hilaire-la-Gravelle, у фр. списку: hilaire, тобто Сен-Ілер-ла-Гравель.

В робочому списку з Hilaire маємо ще Сент-Ілер-лез-Андрезі, Сент-Ілер-сюр-Пюїзо, Сент-Ілер-Сен-Мемен, (треба виправити на Сен)

На сторінці перевірених: Сен-Ілер-сюр-Іерр, Сен-Ілер-де-Гондії, Сен-Ілер-сюр-Бенез, Сен-Ілер-де-Кур, Сен-Єр-ан-Ліньєр (всі правильні, останній треба виправити).

На сторінці дизамбігів маємо № 1245 Сент-Ілер (треба виправити на Сен-Ілер) та № 1246 Сент-Ілер-дю-Буа (треба виправити на Сен-Ілер...).

Я передивлюся для гарантії ще інші назви з H.--Romanbibwiss 16:07, 15 жовтня 2009 (UTC)Відповісти

Знайшов ще 3 випадки з Н: серед дизамбігів - Сен-Іпполіт (треба виправити на Сент-Іпполіт), Сен-Оноре (виправити на Сент-Оноре), Базон-ле-От (нічого не змінювати).--Romanbibwiss 20:31, 15 жовтня 2009 (UTC)Відповісти