Обговорення користувача:Romanbibwiss/Архіви/2022/січень

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку


Подяка за участь у проєкті

Золота зірка Цей користувач — 1-разовий герой проєкту «Чи ви знаєте?» 2021 року

З новорічними і різдвяними святами! --Олег (обговорення) 16:01, 9 січня 2022 (UTC)

Дайджест новин «Вікімедіа Україна» за грудень 2021—січень 2022

Вітаю! Вийшов новий випуск щомісячного дайджесту новин від ГО «Вікімедіа Україна»: за грудень 2021 — січень 2022. Запрошую ознайомлюватися із ним у блозі за посиланням. --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 18:01, 13 січня 2022 (UTC)

How we will see unregistered users

Привіт!

Ви отримали це повідомлення, бо є адміном у вікі Вікімедіа.

На сьогодні, коли хтось редагує вікі Вікімедіа, не ввійшовши в систему, ми показуємо їхню IP-адресу. Як ви вже можете знати, у майбутньому ми не зможемо цього робити. Це рішення юридичного відділу Фонду Вікімедіа, яке випливає зі змін у нормах і правилах приватності онлайн.

Замість IP ми показуватимемо маску. Ви як адмін і далі зможете отримувати доступ до IP. Також буде новий прапорець користувача для тих, кому треба бачити повні IP-адреси незареєстрованих користувачів, щоб боротися з вандалізмом, переслідуваннями та спамом, не будучи при цьому адмінами. Патрульні також бачитимуть частину IP навіть не маючи цього прапорця. А ще ми працюємо над кращими допоміжними інструментами.

Якщо ви ще не бачили, то можете почитати більше про це на Мета-вікі. Щоб упевнитися, що ви не проґавите технічні зміни у вікі Вікімедіа, ви можете підписатися на розсилку щотижневих Тех. новин.

У нас є два пропоновані варіанти того, як можуть працювати маски. Ми б хотіли почути ваш відгук про те, який варіант, на вашу думку, краще спрацює для вас і вашої вікі, зараз і в майбутньому. Ви можете написати нам на сторінці обговорення; писати можна своєю мовою. Пропозиції були опубліковані у жовтні, а рішення ми будемо приймати після 17 січня.

Дякуємо. /Johan (WMF)

18:20, 4 січня 2022 (UTC)

Примітка: Усі згадані довідкові сторінки Мета-вікі доступні українською мовою. -- Ата (обг.) 18:58, 18 січня 2022 (UTC)

Долучайтеся до патрулювання кампанії покращення Вікіпедії #1Lib1Ref

Доброго дня!

Із 15 січня до 5 лютого ми проводимо тематичну акцію #1Lib1Ref. Це світова ініціатива, яка запрошує бібліотекарів та всіх охочих покращити перевірність фактів у Вікіпедії та допомогти наповнити онлайн-енциклопедію посиланнями на авторитетні джерела. Її фокус — покращення уже наявних статей.

Ця кампанія залучить до Вікіпедії чимало новачків, які часом потребуватимуть допомоги від більш досвідчених користувачів. У них буде щире прагнення зробити Вікіпедію кращою, але деколи потрібно буде їм щось підказати, щось виправити у відредагованих ними статтях — або ж просто поставити позначку «перевірено» у статті.

Ми були б дуже раді, якби вам було б цікаво долучитися до патрулювання статей у межах кампанії. Усі активні патрульні за бажання отримають сувеніри від громадської організації «Вікімедіа Україна», яка проводить проєкт.

Зголошуйтеся і читайте більше за цим посиланням. Дякуємо!

Ви отримали це запрошення, бо є активним патрульним і/або брали участь у схожих проєктах у минулому --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 21:14, 17 січня 2022 (UTC)

Питання і запит про можливу допомогу

Вітаю. Потрібна консультація, хіба у нас зникло передавання українською у іншомовних прізвищах подвійних приголосних? Чи може це не діє при передачі з французької? Існує сторінка Рене Лаенек, колись вона була Лаеннек Рене Теофіль Гіацінт фр. René-Théophile-Hyacinthe Laennec / Laënnec. Проте у 2018 році один користувач її перейменував і викинув подвійне "н". Чи це є правильним? Якщо неправильним, то слід повернути подвійне "н" (яке до речі зберігається в АД), проте, ймовірно, це неможливо зробити не адміністратору, через наявність перенаправлення, яке це не дасть зробити звичайному патрульному. Дякую. --АВШ (обговорення) 00:47, 18 січня 2022 (UTC)

Вітаю! Перепрошую за спізнілу відповідь, у власних назвах іноземного походження подвоєння слід зберігати (пор. український правопис §128.3) Я відновлю попереднє написання згаданої вами статті. З повагою, --Romanbibwiss (обговорення) 08:25, 25 січня 2022 (UTC)
Щиро дякую! --АВШ (обговорення) 22:13, 25 січня 2022 (UTC)

перейменування міст та перенаправлення

Доброго дня, Романе! Я новачок у Вікі. Мене направили до користувачів. Я знайшла Вас. Якщо Вас це не бентежить, то я дуже чекаю відповіді на питання. Поки що три.

У мене питання. Як бути зі сторінкою Акімова Віктора Івановича, яку я редагую. Акімов Віктор Іванович 1. А саме: після прізвищ вказано м. Кропивницький, хоча у першоджерелах - Кіровоград. Так, я розумію, зміна назви... Але.... Відсилки немає. Тому, я можу написати Кіровоград та зробити посилання на Кропивницький? Чи не права я?

2 питання. Зірочка. перед народився...означає, що там щось неправильно? ось з Вікі: "Ві́ктор Іва́нович Акі́мов (* 24 лютого 1946, Кропивницький) — заслужений лікар України, відмінник охорони здоров'я України, нагороджений Почесною грамотою ВР України, 2006 — почесний громадянин Кременчука, «за видатні заслуги перед містом», нагороджений Почесною грамотою Полтавської обласної ради."

3 питання. Ці всі почесні Грамоти - я зробила розділ Нагороди та відзнаки... і там прописала всі... Чи доречні вони отут спочатку? Чи можно їх видалити... чи я нарушаю щось....

Я навіть не можу сюди Вам скинути скрін, бо від мене щось вимагають..авторські права...але ж я спілкуюсь з вами, та вам хочу вислати скрин із стрілочками, щоб наочно було видно все...

Дякую. Наталія

Вітаю, @Nepran: пані Наталіє! Перепрошую, певний час я був поза вікіпедією і не міг одразу відповісти на Ваші запитання.
  1. Пишіть "кіровоград" з перенаправленням на "Кропиницький"
  2. Зірочка має заміняти слово "народився", але кращі напишіть скорочено "нар."
  3. Розділ нагороди доречний, але бажано на кожну нагороду мати посилання.

Певні корекції я можу зробити, коли Ви напишете свою статтю ву чернетці. Будь ласка, підписуйтесь, коли залишаєте повідомлення на сторінці обговорення. Для цього в модусі редагування достатньо натиснути четверту кнопочку або поставити підряд два тире і чотири тильди. З повагою, --Romanbibwiss (обговорення) 08:38, 25 січня 2022 (UTC)

доброго дня!
ясно.
Я в чернетках не пишу. Пишу і редагую відразу на сторінці.
Почала редагувати Акімова після обговорень з наставником... (вас чекала, але...) і побачила, що вже ви там почали редагувати (місто), бо в мне з'явився конфлікт на тій сторінці....такого я ще не знала, наставник дав пояснення...
3-тє питання стосувалось чи видаляти з першого речення весь перелік нагород, якщо спеціально для цього є розділ Нагороди. --Nepran (обговорення) 10:43, 25 січня 2022 (UTC)
Ще раз вітання! @Nepran: Не хочу втручатися в роботу Вашого наставника. Якщо матимете ще запитання, пишіть. Можу після написання Вашої статті просто переглянути її та відпатрулювати. Конфліку редагувань можна уникнути, якщо поставити на сторінці, яку Ви редагуєте тимчасовий попереджувальний шаблон "пишу" або "в роботі" (шаблон має бути у фігурних дужках, які я тут не відображаю, інакше цей шаблон утвориться на цій сторінці) Після завершення роботи над статтею такий шаблон треба прибрати. З повагою, --Romanbibwiss (обговорення) 11:13, 25 січня 2022 (UTC)
дякую. добре --Nepran (обговорення) 13:18, 25 січня 2022 (UTC)

Вікімарафон 2022: Долучайтеся і допомагайте новачкам

Доброго дня!

Із 27 до 31 січня в україномовному розділі Вікіпедії триває Вікімарафон — щорічна кампанія для написання нових статей і залучення волонтерів-дописувачів на честь дня народження української Вікіпедії, яке святкуватимемо цієї неділі.

Організаційна команда Вікімарафону запрошує і Вас створити статтю у межах цієї акції, а також маємо й інше прохання як до активного у Вікіпедії патрульного.

Під час Вікімарафону до Вікіпедії долучається чимало нових користувачів і користувачок, котрі щиро хочуть допомогти розвитку енциклопедії, однак не завжди можуть розібратися з усіма правилами і практиками. Тож потрібна допомога із патрулюванням статей та роботи з новачками щодо них.

Якщо у Вас є достатньо вільного часу і бажання, запрошуємо Вас долучитися до проєкту Вікімарафону з патрулювання та допомагати цілеспрямовано перевіряти усі новостворені в цей період статті. Записатися можна за посиланням; для активних учасників проєкту передбачені сувеніри.

Якщо ж долучитися до проєкту патрулювання Вікімарафону не можете — просимо принаймні пам'ятати про Вікімарафон і проявляти особливу толерантність до новачків у ці дні. Ми будемо вдячні, якщо у процесі звичного патрулювання статей Ви будете допомагати новачкам освоїтися і не будете ставитися до них суворо ) — наприклад, у випадку некритичного порушення правил не будете ставити статтю на вилучення, а спочатку звернете увагу автора на проблеми.

Із будь-якими питаннями Ви можете звертатися до організаційної команди Вікімарафону, зокрема за електронною адресою wikimarathonwikimedia.org.ua.

Від імені організаційної команди Вікімарафону, --Нестеренко Оля (обговорення) 10:23, 28 січня 2022 (UTC)