Обговорення користувача:Thevolodymyr/Архів 12

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Шаблони складів команд НБА

Вітаю, Володимире. Щойно помітив, що в шаблонах складів команд НБА назва команди та її поточний склад стали міжвікі посиланнями. У випадку назви команди ще півбіди, такі статті існують. А посилання на поточний склад веде на сторінку «Склад 2012-2013 року». Але все ж, в обох випадках шаблони можуть бути нечитабельні. Якщо це синє посилання, а шаблон такого ж кольору, або якщо це червоне посилання і шаблон червого кольору. Як от тут Шаблон:Лос-Анджелес Кліпперс поточний склад. Можливо варто взагалі забрати міжвікі посилання? Або якось їх відділяти, як у англійців. Все ж, надав би перевагу забрати посилання, оскільки крім мене баскетбольною тематикою не дуже хтось займається, а я точно не потягну оновлювати статті зі складами команд. Питання, як це зробити? :) - Inflicted Voodoo (обговорення) 21:11, 3 червня 2018 (UTC)

Доброго дня. Трохи згодом гляну, що там можна зробити. Підкажіть, а що Ви маєте на увазі під «міжвікі посиланнями»? Просто вікіпосилання на іншу статтю у нашому ж мовному розділі? З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 09:59, 4 червня 2018 (UTC)
Так, саме це і мав на увазі. Міжвікі - це ж посилання на інший мовний розділ? Трохи переплутав, але Ви мене зрозуміли)) - Inflicted Voodoo (обговорення) 10:33, 4 червня 2018 (UTC)
@Inflicted Voodoo: Вніс деякі зміни до {{Поточний склад баскетбольної команди}}, наче зараз працює як треба. Єдине — не зміг зарадити «сповзанню» останнього гравця на новий рядок. Не посилив ланцюжок шаблонів, що там використовуються. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 19:47, 4 червня 2018 (UTC)
О, виглядає краще. Дуже дякую! - Inflicted Voodoo (обговорення) 20:24, 4 червня 2018 (UTC)

Статистика

Пропоную в головній статті чемпіонату, лишити просто по десять найкращих бомбардирів та асистентів, а решту перенести до нової статті Чемпіонат світу з футболу 2018 (статистика), тим більше там цьому місце і не буде перевантажувату головну статтю чемпіонату. Бо чемпіонат тільки третій день триває, а інформації щоразу додається чимало. --Jphwra (обговорення) 05:21, 16 червня 2018 (UTC)

Доброго дня. Як на мене, усі бомбардири точно не завадять головній статті, хоча б з точки зору того, що вони є в усіх статтях про останні великі турніри. Принаймі я вже очікую побачити цю інформацію безпосередньо у статті про турнір. Та й асистенти не те щоб вже сильно перевантажували. Хоча останніх можна лише в окремій статті лишати, раніше їх не було в основних статтях. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 06:23, 16 червня 2018 (UTC)
То значить домовились я асистентів приберу до статті про статистику, а якщо бомбардири вже за традицією всі в основній статті, то хай будуть там. --Jphwra (обговорення) 06:39, 16 червня 2018 (UTC)

Переклад внутрішніх посилань

Добрий день. Є прохання до Вас своїм ботом спробувати перекласти з англійської внутрішні посилання в статті Дискографія Боба Ділана. Справа тому, що я вже налаштував переклад якихось стандартних речей в таблиці за допомогою js, але він не вміє перекладати назви фільмів, імена музикантів, або якщо в назві пісні чи альбому є уточнення. В англійській Вікіпедії понад 200 таких вибраних дискографій, яз яких може 50 існує українською. Якщо вийде з Бобом Діланом, то я міг би перекласти решту 150 за допомогою js, скласти з них список, а потім Ви б ще по них пройшлися ботом. Це б мені зекономило кілька днів, що не треба було б вручну виправляти всі ці неперекладені внутрішні посилання.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 13:14, 24 червня 2018 (UTC)

@Oleksandr Tahayev: Доброго вечора. Потенційно користь від бота може бути для окремих розділів. Спробував для розділу Фільми. Крім користі, схоже, на жаль, трапляється й шкода. Якщо «сгодовувати» боту статтю повністю, ризик шкоди буде більше. Для уточнення в посиланнях на пісні/альбоми краще просто додати до вашого js відповідники для (song), (album), (Bob Dylan song), (Bob Dylan album). Якщо, на Вашу думку, користі від такого ботоперекладу більше, ніж шкоди — пишіть які розділи яких статей давати боту. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 17:43, 24 червня 2018 (UTC)
Шкоди майже не побачив, її легко виправити назад, а користь велика. Спробуйте повністю всю статтю.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 18:20, 24 червня 2018 (UTC)
Прогнав усю статтю. З того, що відразу бачу — через те, що у Вашому варіанті статті назви англомовних статей про альбоми вже замінені на назви статей з укрвікі, повилазили Автопортрет та Грішний янгол. Можливо, далі щось подібне ще є. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 20:18, 24 червня 2018 (UTC)
Дякую. Тільки цих дві помилки було, я їх виправив, а далі все нормально.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 21:37, 24 червня 2018 (UTC)
@Oleksandr Tahayev: Можливо, вам буде цікаво: вже є інструмент для перекладу посилань. Для Боба Ділана він, наприклад, дає ось такий результат. Уточню, що він перекладає лише посилання, які в обох вікі сині — NickK (обг.) 20:26, 24 червня 2018 (UTC)
@NickK: Дякую, тепер буду цим інструментом користуватись, зможу ще більше пришвидшити написання статей.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 21:37, 24 червня 2018 (UTC)
@Oleksandr Tahayev: є ще ru:Википедия:Лакмус, який перекладає так же як і інструмент вище, але у вікні редагування.--Чорний Кіт Обг. 22:24, 24 червня 2018 (UTC)
@AlexKozur: Дякую, вийшло. Тепер треба шукати в англійській Вікіпедії великі таблиці на теми, які добре описані в українській.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 10:04, 25 червня 2018 (UTC)

Проблеми з шаблоном

Добридень. Останніми днями щось став помічати, що довгі назви клубів розривають шаблон і переносять назву клубу або роки на два рядки. Наприклад останній клуб у статті Карлос Каседа. Подивився історію змін шаблону, ніби останнім часом нічого не змінювалось. Також думав може то в мене комп'ютер глючить, перевіряв з кількох браузерів — одне і те саме. То хотів би дізнатись, чи є ця проблема у Вас, і якщо є, то можете пояснити чого вона раптом виникла як з цим боротись. --YarikUkraine (обговорення) 19:03, 24 червня 2018 (UTC)

@YarikUkraine: Доброго вечора. Ну можу констатувати, що проблема в мене така є. Наскільки я розумію, перестав коректно працювати {{Nobr}}. Суть оцієї правки я не розумію, але не виключаю, що причина в ній. Перевірити не можу, адже його ще й захистили. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 19:20, 24 червня 2018 (UTC)
Thevolodymyr, а може вам отримати статус адміністратора, суто якраз для таких технічних моментів. Бо як для користувача у якого є дуже працьовитий бот це було б корисно. --Jphwra (обговорення) 20:24, 24 червня 2018 (UTC)
Дякую, але ні. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 20:31, 24 червня 2018 (UTC)
AlexKozur може підключити до цього питання? --Jphwra (обговорення) 21:21, 24 червня 2018 (UTC)
Доброго дня! Як шаблон витримує довгі назви? Бо я бачу, що шаблон розтягується в ширину, хоча краще зробити відступ вниз. --Чорний Кіт Обг. 21:30, 24 червня 2018 (UTC)
Добридень. Так, в залежності від назв команд шаблони-картки можуть бути вужчими чи ширшими, але це некритично. Адже у випадку аж дуже довгих назв команд вони скорочуються автором статті з урахуванням розміщення в один рядок. Так значно естетичніше, ніж з перенесенням. Бачу, Ви вже повернули попередню версію {{Nobr}}, за що Вам велика подяка. Адже з перенесеннями деякі картки виглядали просто жахливо, вчора заходив на Анте Чачич, там на два рядки переносилися і назви команд, і роки, боляче було дивитися. Та й загалом, {{Nobr}} має одну-єдину функцію — запобігання перенесенню між рядками тексту, до нього включеного, і якщо він цю функцію не виконує, то це, мабуть, не дуже добре ). З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 06:24, 25 червня 2018 (UTC)
Добре, що все вирішилось. Але мене дивує чого ніякої реакції не було ці кілька днів. Я дивився, моніторив чи хтось говорить про це, але бачив лише як створюють нові статті і ніби всіх все влаштовує. В підсумку виникає відчуття, як у психологічному тесті, коли підставні люди кажуть на червоне зелене, і виникають відчуття, що це в тебе проблеми, а не у об'єкта. І я теж на це купився, подумавши що це в мене проблема у відображенні. Тому якщо на щось «боляче дивитись», то варто ж якось реагувати ) Бо я не знавець цих всіх формул і шаблонів, ніколи б сам проблему не знайшов. Натомість я хоч і неактивний, але адміністратор і права поки ніхто не відібрав, тому якщо є якісь захищені сторінки чи ще щось, то звертайтесь, завжди допоможу чим зможу. Аби на користь було. --YarikUkraine (обговорення) 15:46, 25 червня 2018 (UTC)

Статистика

одночасно робили зміни. Ще раз дякую і особливо за оформлення. --Jphwra (обговорення) 10:47, 29 червня 2018 (UTC)

Мої вітання!

Тезко я покидаю проект і дуже Вас прошу доопрацювати статті з чемпіонату світу з футболу, також пропінгую @Динамо-фан, YarikUkraine та Lystopad:. Сподіваюсь Ви учотирьох доробите те що робив я один. Там треба буде дооформити стадію плей-оф з 1/4 фіналу разом зі складами, найкращим гравцем та суддями. Також не забувайте про глядачів. Зазавичай це все є в наявності на енвікі. Я вже заклав всіх судів (1/4 фіналу), але там немає відеоасистентів та їх помічників і звичайно + склади, голи, заміни та найкращий гравець. І сподіваюсь до фіналу Ви так все і зробите. Зазвичай я копіював з енвікі і потім вже оформлював українською, це не так складно як гадається. З найкращими побажаннями до всіх Вас --Jphwra (обговорення) 18:53, 5 липня 2018 (UTC)

@Jphwra: Я сподіваюсь, ви плануєте повернутися згодом? --Lystopad (обговорення) 19:05, 5 липня 2018 (UTC)
Я думаю, що обов'язково. --Yukh68 (обговорення) 19:07, 5 липня 2018 (UTC)
Ну так, то так. Були плани дооновлювати статті про гравців-учасників, але можу й самим турніром поопікуватися. Здається, чотири роки тому бавився таким регулярно. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 19:12, 5 липня 2018 (UTC)
Ні друже Lystopadе не думаю, вже тричі мене тут і в хвіст і в гриву проносили, але те що влаштували останнім часом це перевершило все. І переслідування і погрози судом це занадто. Я завершую працювати в Вікіпедії. Вам всім спокою і менше дративливих редакторів. З найкращими побажаннями до всіх Вас --Jphwra (обговорення) 19:18, 5 липня 2018 (UTC)
Не робіть поспішних рішень, ви дуже потрібний нашій спільноті, ну хоча б в футбольній тематиці! ЧС-18 доповнюватиму, чекатиму на повернення, завжди приємно з вами працювати — Динамо-фан (обг.) 08:19, 6 липня 2018 (UTC)

Населення міст Німеччини

Добрий день.

Ви своїм ботом заливали чисельність населення міст Німеччини. Використовували скорочення ос.. Чи не могли б виправити на повне написання, узгодивши з числівниками? --Basio (обговорення) 12:07, 18 серпня 2018 (UTC)

Доброго дня. Вочевидь, я б не використовував скорочення й при оригінальній заливці населених пунктів, але є одне «але». Справа в тому, що населення штука динамічна. Як Ви, можливо бачили, дані по населенню реалізовані шаблоном для кожної федеральної землі, тобто оновлення даних відбувається оновленням цих шаблонів. Якщо у статті зафіксувати особа/особи/осіб, то при оновленні шаблону у (1/10 x 9/10) + (3/10 x 7/10) + (6/10 x 4/10) = 54% випадків узгодження відмінку з числівником вже не буде. Прогананяти бота по всіх статтях після кожного оновлення шаблонів з населенням досить марудна справа, яка значною мірою нівелює сенс існування самих шаблонів. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 12:39, 18 серпня 2018 (UTC)

Запрошення

Запрошую Вас взяти участь у Місячник упорядкування української Вікіпедії 2. Ви також можете не лише усувати якісь із запропонованих недоліків української Вікіпедії, а й сміливо пропонувати свої аспекти у вигляді розділів місячника.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 10:03, 1 листопада 2018 (UTC)

Бібліоінформація

Вітаю, Володимире. Маю питання про шаблон {{бібліоінформація}}. Де його краще розміщувати? У документації про нього сказано, що після розділу Посилання, до навігаційних шаблонів, а у англійській вікіпедії його розміщують після навігаційних шаблонів. Варіант з англійською вікіпедією виглядає естетичніше, але все ж. На Вашу думку, де його краще розміщувати? - Inflicted Voodoo (обговорення) 21:27, 4 грудня 2018 (UTC)

@Inflicted Voodoo: Доброго вечора! Мені естетичнішим також вбачається «англійський» варіант, але це, можливо, лише справа звички. Бот розміщує їх після навігаційних шаблонів, оскільки я орієнтувався саме на англійців, про рекомендацію в документаціїсамого шаблону дізнався оце лише зараз від Вас. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 21:51, 4 грудня 2018 (UTC)
Що цікаво, англійці в документації свого шаблону {{authority control}} вказують рекомендацію ставити після навігаційних шаблонів, над категоріями, оскільки він є шаблоном метаданих (As a metadata template, the Authority control template should be placed after the external links section and navigation templates, right before the categories). Що виглядає логічно. Цікаво, що спонукало українських авторів шаблону до іншого трактування. Зупинюсь на варіанті "англійському" - логічнішому та естетичнішому. - Inflicted Voodoo (обговорення) 21:58, 4 грудня 2018 (UTC)

Архівування обговорень

Вітаю, Володимире! Підкажіть, будь ласка, як у вас автоматично архівуються обговорення? Хотів спитати користувача DixonD, але звернув увагу, що він малоактивний останнім часом. Отже, окрім того, щоб вставити код на свою сторінку обговорення, ще щось треба? ПС: інструкцію я прочитав і бачив заготовки, але не знаю що з ними робити :) - Inflicted Voodoo (обговорення) 21:34, 16 грудня 2018 (UTC)

Доброго вечора. На жаль, я вже не пам'ятаю :(. Можливо, ботовласник свого часу власноруч проставив код на сторінки обговорення користувачів. Думаю, якщо Ви зробили все відповідно до інструкції, то з часом Ваші обговорення будуть архівовані. Єдине — важко сказати, коли. Схоже, бот запускається в ручному режимі і досить нерегулярно. З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 21:50, 16 грудня 2018 (UTC)
А, зрозуміло. Я чомусь уявляв, що той код кличе бота. А все-таки напишу власнику бота, як там справи. Добраніч - Inflicted Voodoo (обговорення) 22:25, 16 грудня 2018 (UTC)

Шаблон:Metadata Population DE-TH

Вітаю. Всі населені пункти у цьому шаблоні. Наприклад Камсдорф. --Basio (обговорення) 17:13, 9 січня 2019 (UTC)

@Basio: Дякую за привернення уваги, Камсдорф втратив статус громади і при останньому оновленні шаблону його вже там немає. Виправив. Продивився декілька інших статей, скрізь шаблон працює нормально. Ви бачили ще якісь статті з помилкою цього шаблону? З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 10:21, 10 січня 2019 (UTC)
Гізель (Німеччина) --Basio (обговорення) 10:29, 10 січня 2019 (UTC)
Дякую! З повагою, Thevolodymyr (обговорення) 11:45, 10 січня 2019 (UTC)