Обговорення користувача:Yuri V./Список працівників ЗМІ у зоні АТО

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Матеріали, джерела

[ред. код]

В зоні бойових дій на Донбасі в ніч на 4 вересня загинув журналіст Олег Задоянчук. Він працював в інформаційному агентстві УНІАН, був головним редактором «Післямови» Олександра Ткаченка, редактором проекту «Обличчя світу», випусковим редактором новин «Нового каналу», «5 каналу», ТСН, СІТІ. Останнім часом працював в агентстві «Укрінформ». 10 липня Олегу виповнилося 43 роки. За інформацією «Телекритики», Задоянчука мобілізували, і 31 серпня він вирушив на війну, незважаючи на слабкий зір.

Тимур Олевський та Орхан Джемаль

[ред. код]
«Дождь», Тимур Олевський
«Forbes», Орхан Джемаль

Бійці українського добровольчого батальйону «Азов» на кілька годин затримали кореспондентів російського телеканалу «Дождь» Тимура Олевського і «Forbes» Орхана Джемаля.

Як повідомляє телеканал «Дождь», близько 23:45 за московським часом вони вийшли на зв'язок. З ними все гаразд.

Олевський не виходив на зв'язок протягом приблизно шести годин — з 17:00 мск. Олевський повідомив редакції, що знаходився в підвальному приміщенні «з мішком на голові».

Зараз все добре, і ми продовжуємо працювати. Навіть, думаю, зробимо дивовижний репортаж з батальйоном «Азов», який нам пообіцяли після цієї перевірки керівники цього підрозділу", — цитує Олевського радіо Свобода.

Близько опівночі Тимур вийшов у прямий ефір «Дождя».

Єгор Воробйов, Тарас Чкан, Ростислав Шапошніков

[ред. код]

Під Іловайськом зникли троє журналістів В селищі Многопілля під Іловайськом зникли два працівники Espreso.TV — журналіст Єгор Воробйов та оператор Тарас Чкан, а також керівник проекту «Дорожній контроль» Ростислав Шапошніков.

Один зі зниклих під Іловайськом журналістів потрапив у полон Журналіста телеканалу «Еспресо tv» Єгора Воробйова, що зник під Іловайськом, захопили у полон.

Микола Княжицький. Він зазначив, що про затримання колеги повідомили оператор «Еспресо tv» Тарас Чкан і журналіст «Дорожнього контролю» Ростислав Шапошников, які разом із Воробйовим працювали у зоні АТО. Сам Єгор Воробйов на зв'язок не виходив.

Ростислав Шапошніков

15:53 02.09.2014

Автор: Тимофей | Сегодня, 13:29 Опубликованно: [1]

журналисты Ростислав Шапошников и Тарас Чкан, которые работали в зоне ато, и судьба которых несколько дней оставалась неизвестной, вырвались из российского плена• в эксклюзивном телефонном комментарии для радио «магнолия» Ростиcлав Шапошников рассказал, что ему и его коллегам пришлось пережить в плену, и где журналист Егор Воробьев, который до сих пор не вернулся

Просто зараз на радіо «Магнолія» та каналі «ЧП.ІНФО»: журналіст, який був у полоні! 16:15 03.09.2014 (044) 206-99-99. Посилання на веб-трансляцію: http://magnolia-tv.com/radio/podcasts

http://www.rbc.ua/rus/tag/rostislav_shaposhnikov_03042014

За фактом зникнення російського журналіста Стеніна відкрито справу

Гибель фотокора МИА 'Россия сегодня' Андрея Стенина РИА Новости

[2]

МОСКВА, 3 сен — РИА Новости. Депутат Госдумы Александр Хинштейн после известия о гибели фотокора МИА «Россия сегодня» Андрея Стенина выдвинул идею установить в Москве памятник погибшим журналистам.

Автомобиль, в котором он ехал на редакционное задание, был расстрелян и сожжен на шоссе. По данным СК РФ, журналист был убит в ходе нападения украинских военных на колонну беженцев, которую охраняли несколько ополченцев.

МИД РФ потребовал от Киева тщательно расследовать гибель Стенина. Соболезнования в связи с гибелью Стенина выразили президент Владимир Путин, премьер Дмитрий Медведев и другие российские политики. Со своей стороны СНБО Украины заявил о непричастности силовиков к произошедшему.

Стенин стал уже четвертым российским журналистом, погибшим на востоке Украины за последние месяцы. Сотрудники ВГТРК Игорь Корнелюк и Антон Волошин погибли в июне при обстреле под Луганском, а в конце июня оператор Первого канала Анатолий Клян получил смертельное ранение при обстреле под Донецком.

За фактом зникнення російського журналіста Стеніна відкрито справу Російський фотокореспондент агентства «Россия сегодня» Андрій Стенін не був акредитований у зоні АТО.

Ігор Корнелюк[ru]
Антон Волошин
Анатолій Клян
Андрій Шталь

У Краматорську зник журналіст, який виступав проти АТО