Обговорення шаблону:Атеїзм

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Доцільність пункту «Популяризація науки» в шаблоні про атеїзм[ред. код]

Я маю багато скепсису в доцільності використання пункту Популяризація науки у шаблоні Атеїзм, зрештою не треба бути атеїстом, щоб вважати себе людиною науки (Паскаль ей), і ціла купа віруючих людей популяризують науку нічим не гірше за атеїстів, так само як і є купа атеїстів, які науку не популяризують. Атеїзм це віра в те, що не існує богів\Бога (у ширшому сенсі - узагалі усіх неатомних створінь) і все, атеїзм жодним чином не передбачає науковість, людина може бути плоскоземельником гомеопатом що вірить в телепузіків, і разом з тим бути атеїстом, бо віра його в гомеопатію і всяке таке пов'язана не з вірою у надприроднє а в наявність законів природи, ще людям недослідженими... Науки у його поглядах буде не більше ніж у найближчій сміттярці, але так, він буде атеїстом, на всі сто процентів.

Як на мене подібні твердження (атеїзм = і тільки так науковість) лиш поширюють міф, що як людина не атеїст, то вона буде тебе бити кадилом допоки не признаєш що землі 800 років. Одначе що людям, які люблять в'язати шарфіки і є атеїстами, добавити в шаблон Атеїзм їм миле В'язання шарфіків.

— Це написав, але не підписав користувач 193.53.83.178 (обговореннявнесок) 23:07, 3 грудня 2018‎.

А «Я» — це хто? 193.53.83.178? :)
Популяризація науки сприяє зменшенню поширення схильності екстраполювати теорію розуму на явища неживої природи та перебіг подій загалом, а плетіння шаликів — ні. :) Чи Ви, шановні 193.53.83.178, з цим не згодні, і вважаєте, що плетіння шаликів сприяє цьому не менше? :)
З повагою,
--Olexa Riznyk (обговорення) 11:57, 1 січня 2019 (UTC)[відповісти]
Популяризацiя науки - так, а атеїзм - не обовязково, атеїзм говорить лиш що нема Бога, атеїст, втiм, спокiйно може вiрити у привидiв чи лохнеське чудовисько й залишатися атеїстом. — Це написав, але не підписав користувач 193.53.83.178 (обговореннявнесок) 12:12, 2 лютого 2019‎.
Дійсно, популяризація науки сприяє не лише атеїзмові, а й іншим формам зниження марновірства. Але це не применшує її значення для атеїзму. Тож її включення до цього шаблону є цілком доцільним, і потрібним. З повагою, --Olexa Riznyk (обговорення) 07:21, 26 травня 2019 (UTC)[відповісти]
Отже, люди, які вірять в Бога, апріорі повинні бути дурниками, які не вірять в науку, і не можуть займатися наукою чи мати критичне мислення? З ввічливістю, --193.53.83.178 15:41, 5 листопада 2019 (UTC)[відповісти]