Передова стаття

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Передова стаття з видання Photoplay 1921 року, в якій читачам рекомендують не дивитись стрічку Безтурботні метелики, у якому присутні сцени ню.

Передова стаття або передовиця — точка зору, висвітлена старшим редакторським складом або видавцем газети, журналу чи будь-якого іншого письмового документу. Передова стаття може мати на меті відображення думки періодичного видання. Австралійські та значні газети Сполучених Штатів, як-от Нью-Йорк Таймс та Бостон Ґлоуб, часто класифікують едиторіали під рубрикою «особистий погляд».

Ілюстровані передові статті можуть з'являтись у вигляді редакторських малюнків.

Зазвичай, редакційна рада видання оцінює, щодо яких саме проблем читачеві важливо знати думку редакції[1].

Загалом, едиторіали публікують на окремій сторінці під назвою редакторська сторінка, на якій часто є листи редактору від членів публіки.

У галузі модного видавництва термін було адаптовано для позначення фото-едиторіалів — статей, часто зі великими світлинами певної тематики: дизайнера, моделі та ін., з супровідним текстом або без.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Passante, Christopher K. (2007). The Complete Idiot's Guide to Journalism – Editorials. Penguin. с. 28. ISBN 1-59257-670-2. Процитовано 21 лютого 2010.

Посилання[ред. | ред. код]