Сайх-Равл – Сайх-Ніхайда – Калхат

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сайх-Равл – Сайх-Ніхайда – Калхат. Карта розташування: Оман
Сайх-Равл
Сайх-Равл
Сайх-Ніхайда
Сайх-Ніхайда
Калхат
Калхат
Схема газопроводу

Сайх-Равл – Сайх-Ніхайда – Калхат — трубопровід для постачання газу з центрального регіону Оману до заводу із зрідження в Калхаті на північно-східному узбережжі країни.

В кінці 1990-х в Омані розпочав роботу завод з виробництва ЗПГ. Необхідна йому сировина подається з центральних родовищ Сайх-Равл, Сайх-Ніхайда та Барік по трубопроводам компанії Petroleum Development Oman (PDO). Спочатку в 1999 році ввели в експлуатацію газопровід від газопереробного заводу Сайх-Равл, довжина якого становить 352 км[1] при діаметрі 1200 мм.[2]

У 2005 році для забезпечення роботи третьої лінії заводу проклали другу нитку такого ж діаметру від газопереробного заводу Сайх-Ніхайда, розташованого дещо ближче до Калхату.[3]

Окрім заводу зрідженого газу трубопровід забезпечує ТЕС Ал-Каміл і ТЕС Сур. У другій половині 2010-х до Сайх_ніхайда вивели перемичку від потужної установки підготовки Хаззан.

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Oman LNG LLC. www.shell.com.om (англ.). Архів оригіналу за 18 березня 2017. Процитовано 25 березня 2017.
  2. Matching Production rates from the Saih Rawl and Barik gas-condensate fields (PDF).
  3. redOrbit (6 грудня 2007). PDO Undertakes More Complex Production, Development Projects - Redorbit. Redorbit (амер.). Архів оригіналу за 26 березня 2017. Процитовано 25 березня 2017.