Система управління тегами

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Система управління тегами допомагає керувати життєвим циклом тегів цифрового маркетингу, які використовуються для відстеження активності на цифрових ресурсах (сайтах, додатках тощо). У міру вдосконалення систем керування тегами вони стали потужними інструментами для керування даними про дії користувачів. Ці дані можна передавати в інструменти маркетингу та вебаналітики. Його також можна використовувати для внесення динамічних змін до веб-сайту чи програми.

Функції

[ред. | ред. код]

Теги у digital-маркетингу використовуються для відстеження використання веб-сайтів, відеовмісту та мобільних додатків. Такі дані застосовують у веб-аналітиці, аналітику рекламних кампаній, дослідженні аудиторії, A/B-тестування, рекламних серверів, ретаргетингу та відстеження конверсій .

Основні переваги системи керування тегами полягають у тому, що вона дозволяє людям, які не є розробниками, вносити зміни на сайті чи в додатку, при цьому покращуючи продуктивність шляхом зменшення написаного коду. Це робиться завдяки заміни безлічі тегів, якими раніше керував розробник, на єдиний тег-контейнер, який розміщується в усіх областях сайту. Потім доступ до системи керування тегами здійснюється окремо (зазвичай через веб-сайт), щоб визначити пріоритети та «запустити» окремі теги відповідно до правил, подій навігації та відомих даних. Типова функціональність включає тестове середовище (пісочницю), контрольний журнал і контроль версій, можливість A/B-тестування різних рішень, дедуплікацію тегів і рольовий доступ до даних. Це допомагає аналітиці легко використовувати дані.

Переваги

[ред. | ред. код]

Зазвичай згадуються такі переваги систем керування тегами:

  • Гнучкість: менша залежність від технічних ресурсів і менша залежність від ІТ-циклів надає бізнес-користувачам більшу гнучкість.
  • Продуктивність: скорочений час завантаження сторінки завдяки асинхронному завантаженню тегів, умовному завантаженню тегів і функції тайм-ауту тегів.
  • Економія коштів: можливість редуплікувати теги, які використовуються для атрибуції.
  • Контроль даних: можливість контролювати витік даних до третіх сторін і дотримуватись законодавства про конфіденційність даних (згода на файли cookie, не відстежувати). [1] Менеджери тегів також надають ще один рівень абстракції для керування складністю великих веб-сайтів.
  • Безпечний попередній перегляд. Деякі менеджери тегів, як-от Google Tag Manager і Ensighten, включають режим попереднього перегляду, який дозволяє перевірити форматування та проблеми з безпекою перед розгортанням тегів у виробництві. [2]

Відомі провайдери

[ред. | ред. код]
  1. TrustRadius tag management category definition. TrustRadius. Процитовано 13 лютого 2015.
  2. Ensighten training. Ensighten. Процитовано 20 січня 2021.
  3. Dynamic tag management, tag manager | Adobe Marketing Cloud. www.adobe.com. Процитовано 30 серпня 2015.
  4. Google Tag Manager. Процитовано 12 лютого 2015.
  5. Matomo Tag Manager.
  6. Signal Tag Manager. Архів оригіналу за 29 вересня 2022. Процитовано 28 листопада 2022.
  7. Tealium iQ. Tealium. Процитовано 12 лютого 2015.