Супрун Катерина Миколаївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Супрун Катерина Миколаївна
Основна інформація
Повне ім'я Катерина Миколаївна Супрун
Освіта Національна музична академія ім. П.І. Чайковського
Інструменти альт
Премії Премія ім. Л.Ревуцького для композиторів та виконавців

Катерина Миколаївна Супрун — українська альтистка, лауреат премії ім. Левка Ревуцького (2016).

Біографія[ред. | ред. код]

Катерина Супрун народилась у Києві. У 2009 році вступила до Національної музичної академії України ім. П. Чайковського (клас професора Сергія Кулакова).

З 2012 року працює у Національному ансамблі солістів «Київська Камерата».

У 2016 році Катерина Супрун отримала премію імені Левка Ревуцького.

Альтистка є першою виконавицею понад 15 творів українських композиторів написаних для альта. Свої твори їй присвятили композитори: Золтан Алмаші, Богдан Кривопуст, Олександр Левкович та інші.

Як солістка співпрацювала з такими колективами: Національний ансамбль солістів «Київська Камерата», «New Era Orchesrta», Національний заслужений академічний оркестр України, Заслужений академічний оркестр українського радіо України, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, камерний оркестр «Віртуози Львова» та ін.

У 2017 році Катерина Супрун отримала Президентський грант для реалізації проєкту «Український квартет». Також альтистка була у складі квартету «Danapris Srring Quartet», що з успіхом концертував Україною, Японією, Португалією, Австрією.

У 2021 році спільно із незалежним українським лейблом Golka Records музикантка видала альбом сучасних українських творів для альта соло “Сonstellation”.

Катерина Супрун брала участь у фестивалях: «Контрасти» (Львів), «Kyiv Music Fest» (Київ), «Прем‘єри сезону» (Київ), «Два дні, дві ночі» (Одеса), New music touchpoints festival (Португалія), «Musicprotokoll» (Австрія), Дні України в Польщі, «Mishima Contemporary Music Days» (Японія). З гастрольними турами відвідала Фінляндію, Німеччину, Нідерланди, Францію, Румунію, Швейцарію, Ліван, Оман, Кувейт, Бахрейн, Ізраїль, Португалію, Японію.

Після повномасштабного вторгнення Катерина переїхала до Берліна, де заснувала разом з колегами проєкт “Мрія”. Ансамбль промотує українське виконавство та українську музику на найкращих сценах Німеччини та презентує українську музику в Європі.

Катерина веде активну сольну музичну кар’єру в Європі.

Посилання[ред. | ред. код]