Термінал ЗПГ Беноа

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Термінал ЗПГ Беноа – інфраструктурний об’єкт, створений для забезпечення імпорту зрідженого природного газу (ЗПГ) на індонезійський острів Балі.

Тривалий час генерація електроенергії на Балі відбувалась виключно шляхом спалювання нафтопродуктів. Втім, у середині 2010-х на тлі розвитку індустрії ЗПГ вирішили перевести на блакитне паливо найпотужнішу станцію острова – ТЕС Песанггаран. Для цього у березні 2016-го в порту Беноа ввели в експлуатацію плавучий термінал із прийому ЗПГ. На відміну від більшості подібних об’єктів, від спершу мав не одну інтегровану установку, а використовував два окремі судна – плавуче сховище ЗПГ та плавучу регазифікаційну установку. Останню, здатну видавати 1,4 млн м3 на добу, постачила південнокорейська компанія GAS Entec.[1] В той же час, як сховище до жовтня 2018-го працював китайський газовий танкер Hai Yang Shi You 301. У підсумку до Беноа прибула спеціально споруджена плавуча установка зі зберігання та регазифікації Karunia Dewata, що дозволило демобілізувати два попередні судна.[2]

Джерелом постачання визначили індонезійський завод зі зрідження газу Бонтанг ЗПГ (острів Калімантан), а для доставки вантажу законтрактували малий газовий танкер Triputra з об’ємом резервуарів 23 тис м3, який має доправляти 0,3 млн ЗПГ на рік.

Регазифіковане блакитне паливо надходить на електростанцію по трубопроводу довжиною 3,7 км.[3]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. FRU successfully delivered by GAS Entec. LNG Industry (англ.). 28 березня 2016. Процитовано 13 серпня 2020.
  2. Editor (20 листопада 2018). Small LNG: FSRU Karunia Dewata Gantikan FSU HYSY di Benoa LNG Terminal. Jurnal Maritim (амер.). Процитовано 13 серпня 2020.
  3. Small-scale LNG supplement: A new era of floating small-scale LNG regasification begins. Riviera (En) . Процитовано 13 серпня 2020.