Гайді (аніме)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гайді
Обкладинка DVD-видання
アルプスの少女ハイジ
Alps no Shoujo Heidi
Гайді
Жанрдрама, історичний
Телевізійний аніме-серіал
Alps no Shoujo Heidi
РежисерІсао Такахата
СтудіяZuiyo Enterprises
МережаFuji TV
Інші мережіМалятко TV (Україна)[1]
Період показу6 січня 1974 — 29 грудня 1974
Кількість серій52
Аніме-фільм
Arupusu no Shōjo Haiji
РежисерСуміко Накао, Ісао Такахата
ПродюсерШігехіто Такахасі
КомпозиторТакео Ватанабе
СтудіяZuiyo Enterprises
Дата виходу17 березня 1979
Тривалість107 хв.
OVA
Arupusu no Shōjo Haiji: Arumu no Yama-hen
РежисерТакео Ватанабе
СтудіяZuiyo Enterprises
Дата виходу21 серпня 1996
Тривалість89 хв.
OVA
Arupusu no Shōjo Haiji: Haiji to Kurara-hen
РежисерТакео Ватанабе
СтудіяZuiyo Enterprises
Дата виходу21 серпня 1996
Тривалість91 хв.

Гайді[1] (яп. アルプスの少女ハイジ, Арупусу но сьодзьо Хайдзі) — аніме-серіал, створений на студії Zuiyo Enterprises. Заснований на повісті «Гайді»[en] швейцарської письменниці Йоганни Шпірі. Серіал транслювався українською мовою на телеканалі Малятко TV під назвою «Хайді»[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

П'ятирічна сирітка Гайді була виховання своєю тіткою Дете, але Дете знаходить нову роботу у Франкфурті й не може взяти Гайді з собою. Вона відводить дівчину в гори, до її дідуся, старого самітника. Гайді швидко знаходить спільну мову зі своїм дідусем і заводить в горах нових друзів в особі пастушка Петера, кіз і навколишньої природи. Так проходить три щасливих роки, поки одного разу тітка Дете не повертається, щоб обманом відвезти Гайді до Франкфурта: у Франкфурті у Дете є знайомі, яким необхідна компаньйонка для Клари — дванадцятирічної дівчинки-інваліда. Гайді та Клара стають хорошими подругами, але Гайді не може впоратися з тугою за дідусем і рідним домом. Втіхою їй служить навчання грамоти, щоб, повернувшись в гори, читати книги для сліпої бабусі Петера. Здоров'я Гайді погіршується і вона починає потерпати через сновидство. Доктор переконує пана Зеземанна, батька Клари, відправити Гайді додому. Повернення внучки спонукає дідуся спуститися в село, щоб дозволити Гайді ходити в школу. Наступного року Клара приїжджає в гості до Гайді, де від свіжого повітря і козячого молока її здоров'я покращується. Дідусь Гайді починає займатися з Кларою, урешті-решт дівчинка починає ходити.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Хайді. malyatko-tv.com.ua. Малятко TV. 29 грудня 2016. Архів оригіналу за 16 квітня 2019. Процитовано 16 січня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]