USS Paul Hamilton (DDG-60)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
USS Paul Hamilton
Клас корабля Ескадрені міноносці КРЗ типу "Арлі Берк"
Зображення
Названо на честь Paul Hamiltond
Текст девізу The Courage to Prevail
Оператор Військово-морські сили США
Виробник Bath Iron Works[1]
Місце створення Бат
Порт приписки Сан-Дієґо[1]
Довжина або відстань 154 м
Країна реєстрації США
Номер вимпела DDG-60
CMNS: USS Paul Hamilton у Вікісховищі

USS Paul Hamilton (DDG-60) — десятий ескадрений міноносець КРО в першій серії Flight I типу «Арлі Берк». Збудований на корабельні Bath Iron Works, приписаний до військово-морської бази в Перл Харборі, штат Гаваї. Спущений на воду 24 липня 1993 року. Введений в експлуатацію 27 травня 1995 року.

Есмінець «Пол Гамільтон» названий на честь Пола Гамільтона, 3-го міністра ВМС США.

Бойова служба[ред. | ред. код]

21 квітня 1997 прибув з тижневим візитом в Перт, Австралія.

У лютому 2001 року повернувся в Перл-Гарбор після шестимісячного розгортання в західній частині Тихого океану.

20 березня 2003 року есмінець справив випуск крилатої ракети «Томагавк» в північній частині Перської затоки на підтримку операції зі звільнення Іраку. 26 квітня повернувся в порт приписки після дев'ятимісячного розгортання. 28 і 29 жовтня вперше провів спільні навчання з БПК «Маршал Шапошніков» і танкером «Печенга» ТОФ Росії, біля узбережжя Гаваїв.

24 червня 2013 року повернувся в порт приписки після дев'ятимісячного розгортання. 18 жовтня прибув для планового ремонту, який провела компанія BAE Systems, Гаваї. Ремонт завершений в березні 2014 року. 17 квітня 2014 року залишив Перл-Гарбор для проведення ходових випробувань після закінчення чотиримісячного ремонту.

14 лютого 2015 року залишив порт приписки Перл-Гарбор і попрямувати для розгортання в Перській затоці і в західній частині Тихого океану. 22 березня прибув до зони відповідальності 5-го флоту США. 29 вересня повернувся в порт приписки з незалежного розгортання.

влітку 2016 року покинув Перл-Харбор і попрямував в новий порт приписки Сан-Дієго де замінить ракетний есмінець USS «William P. Lawrence» (DDG 110). Після прибуття в Сан-Дієго став на доковий ремонт. 5 квітня покинув Перл-Харбор і попрямував в новий порт приписки Сан-Дієго, куди прибув 12 квітня. У серпні прибув для проведення запланованого докового ремонту в сухий док корабельні BAE Systems в Сан-Дієго. Роботи були завершені в серпні 2017 року. Вартість ремонту склала 40,7 млн ​​доларів США.[2]

В березні-квітні 2020 року в зоні відповідальності центрального командування США відбувалися тренування щодо залучення армійської ударної авіації до боротьби із надводними цілями. В спільних навчаннях ВМФ та сухопутних військ США брав участь і есмінець USS Paul Hamilton (DDG 60).[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б http://www.nvr.navy.mil/SHIPDETAILS/SHIPSDETAIL_DDG_60_1213.HTML
  2. korabli.eu. Архів оригіналу за 24 липня 2020.
  3. США підключать Apache до боротьби із надводними цілями. Архів оригіналу за 24 липня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: USS Paul Hamilton (DDG-60)