Жахливий

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Жахливий
Terrifier
Жанр слешер
Режисер Демієн Леоне[en]
Продюсер Демієн Леоне[en]
Сценарист Демієн Леоне[en]
У головних
ролях
Дженна Канелл
Саманта Скаффіді[en]
Девід Ховард Торнтон[en]
Кетрін Коркоран
Композитор Пол Вайлі
Кінокомпанія Epic Pictures Group[en]
Дистриб'ютор Dread Central[en]
Тривалість 86 хв
Мова англійська
Країна США США
Рік 2016
IMDb ID 4281724
Попередній Напередодні Дня усіх святих[en]
Наступний Жахливий 2

Жахливий (англ. Terrifier) — слешер 2016 року. Режисером фільму виступив Демієн Леоне[en], що втілив у фільмі образ Арта, також зображеного у його короткометражних роботах та фільмі «Напередодні Дня усіх святих» (2013)[en][1]. Основним місцем дії фільму стає старий багатоквартирний будинок, що є лабіринтом, крізь який повинні пройти герої, борючись з Клоуном Артом[en][2].

Сюжет[ред. | ред. код]

Фільм починається з того, що у маленькому телевізорі показують шоу, в якому беруть інтерв'ю у дівчини, яка вижила у жахливій різанини, влаштованій клоуном на ім'я Арт. Ведуча шоу Моніка Браун нагадує, що тіло вбивці зникло з моргу, і припускає, що він досі живий. Після закінчення шоу, ображена ведучою дівчина з жахливими шрамами, нападає на неї і видавлює очі.

У ніч Хелловіну після вечірки Тара та її подруга Дон заходять до піцерії, куди за ними слідує і Арт. Він сідає за сусідній столик. Дівчата йдуть, а клоун малює помиями в туалеті кафе своє ім'я, за що менеджер кафе намагається його прогнати, але зрештою платиться своїм життям. На вулиці Тара помічає покинутий будинок і заходить усередину, щоб відвідати вбиральню. Там вона зустрічає дивну жінку Вікторію, яка тримає в руках ляльку і запевняє Тару, що це її дочка. Налякана дівчина тікає, але на неї нападає Арт і вколює їй укол. Тара прокидається прив'язаною до стільця, поряд з нею догори дригом висить її оголена подруга Дон.Арт розпилює її навпіл за допомогою ножівки, а Тара намагається вибратися і їй вдається розламати стілець. Далі починається погоня за жертвою, принагідно відбуваються вбивства та інших персонажів - господаря будинку, дезінсектора Майка, Вікторію, Тара відбивається від клоуна, проте він ранить її з пістолета кілька разів. Дівчина не може бігти, а клоун йде міняти набої. Арт робить фінальний постріл у Тару, вбиваючи її.

Якогось моменту в будинку з'являється сестра Тари Вікторія. Після довгої погоні Арта за новою жертвою по занедбаному житлу, засипаному трупами, клоун знаходить Вікторію в гаражі. Він таранить двері пікапом, завдаючи дівчині важких травм і поки вона безпорадно лежить, починає їсти її обличчя. Поліція, що прибула, не встигає затримати вбивцю, оскільки Арт стріляє собі в рот з пістолета. Арта відвозять до моргу, де він воскресає. Вікторія виживає і потрапляє до лікарні, звідки після довгої реабілітації вона потрапляє на шоу, з епізоду якого починається фільм.

В ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Дженна Канелл Тара Хейз Тара Хейз
Саманта Скаффіді[en] Вікторія Хейз Вікторія Хейз
Девід Ховард Торнтон[en] Клоун Арт Клоун Арт
Кетрін Коркоран Доун Доун
Пуя Мохсени Кошатниця Кошатниця
Метт Макаллістер Майк, винищувач шкідників Майк, винищувач шкідників
Кеті Маґвайр Моніка Браун Моніка Браун
Джино Кафареллі Стів Стів
Корі Дювал Коронер Коронер
Майкл Ліві Другий винищувач шкідників Другий винищувач шкідників
Ерік Самора Рамон Рамон

Примітки[ред. | ред. код]

  1. JonathanBarkan (8 листопада 2016). ‘Terrifier’ Trailer Brings the Return of Art the Clown! (Exclusive). Bloody Disgusting! (амер.). Процитовано 12 листопада 2023.
  2. Bartley, Amyana (20 березня 2018). TERRIFIER: Missing Depth & A Point. Film Inquiry (en-us) . Процитовано 12 листопада 2023.