Пулюївські наукові читання

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Пулюївські наукові читання — захід, який щорічно, 2 лютого, в день народження Івана Пулюя проводиться у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя. Проведення саме такого наукового заходу викликане великою повагою до імені великого українського вченого та громадського діяча, його наукової спадщини.

.

Проведення Пулюївських наукових читань стало традицією для Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, оскільки дозволяє гармонійно поєднати наукову діяльність, спілкування вчених у галузі фізики, електротехніки, теології, розглядати питання збереження наукової спадщини Івана Пулюя у цифровому вигляді, розширювати коло наукових інтересів та зв’язків з представниками інших вищих навчальних закладів та наукових шкіл, залучення студентів до науково-дослідної роботи. І тому щорічні Пулюївські наукові читання мають глибоку наукову та освітянську мету.

2 лютого 2010 року в університеті відбулася низка урочистих заходів, присвячених 165-літтю з дня народження Івана Пулюя:

Джерела інформації[ред. | ред. код]