Європейські стандарти викиду вихлопних газів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Європейські стандарти викидів визначають допустимі межі для викидів вихлопних газів нових автомобілів, проданих в державах-членах ЄС. Норми викидів визначені в ряді директив Європейського союзу, що вказують на поступове введення жорсткіших стандартів.

Викиди та їх обмеження[ред. | ред. код]

Спрощена діаграма, що показує прогресії європейських норм викидів для Дизель автомобілів.
Спрощена діаграма, що показує прогресії європейських норм викидів для бензину автомобілі. Відзначимо, що до Євро-5, не було жодних обмежень PM.

Наразі викиди оксидів азоту (NO х ), Усіх вуглеводних (THC), не містять метан вуглеводнів (NMHC), окису вуглецю (СО) і тверді частинки (ТЧ) регулюються для більшості типів транспортних засобів , включаючи легкові автомобілі, вантажні автомобілі, поїзди, тракторів і аналогічних машин, барж , але за винятком морських суден і літаків. Для кожного типу транспортного засобу застосовуються різні стандарти . Дотримання визначається шляхом запуску двигуна при стандартизованому циклі випробувань . Невідповідні транспортні засоби, не можуть бути продані в ЄС, але нові стандарти не застосовуються до транспортних засобів, що вже існують на дорогах. Нові моделі повинні відповідати поточним чи запланованим стандартам.

На початку 2000-х, Австралія почала узгодження Австралійського конструкторського правила сертифікації нових автомобілів з викиди категоріями євро. Євро III був введений 1 січня 2006 року і поступово впроваджуються узгоджено з європейськими дати введення.

CO2[ред. | ред. код]

  • У рамках Європейського союзу , автомобільний транспорт є причиною приблизно 20% всіх CO2 викидів.
  • Мета встановлена ​​за Кіотським протоколом була 8% скорочення викидів у всіх секторах економіки в порівнянні з рівнем 1990 року на 2008-2012 роки.

Кількість CO2 викидів від транспорту різко зросли в останні роки, з 21% від загального обсягу у 1990 році до 28% у 2004 році, але в наш час[коли?] ЄС немає стандартів для обмеження на CO2 викидів від транспортних засобів.

На транспорт ЄС, в даний час, припадає близько 3,5% викидів CO2 від загального числа викидів у світі.

Обов'язкові маркування[ред. | ред. код]

Мета Директиви 1999/94/EC Європейського Парламенту та Ради від 13 грудня 1999 року, що стосуються наявності інформації для споживачів на економію палива і СО2 викидів у відношенні реалізації нових легкових автомобілів полягає в забезпеченні інформації, що відноситься до економії палива і викидів СО2 нових легкових автомобілів пропонованих для продажу або оренди.

У United Kingdom, початковий підхід вважався неефективним. Шляхи надання ​​інформація була занадто складними для споживачів, щоб зрозуміти усю різноманітність вибору. У результаті, виробники автомобілів у Великій Британії добровільно погодилися поставити кольорові етикетки, що вказували CO2 викиди,на всі нових автомобілі, починаючи з вересня 2005 року, з листом (<100 CO2 г/км) до F(186 + CO2 г/км). Мета нової "зеленої етикетки" - це дати споживачам чітку інформацію про екологічні результативності різних транспортних засобів. Інші країни-члени ЄС також знаходяться в процесі надання споживачам аналогічної інформації.

Невизначеність обов'язковості обмежень на викиди транспортних засобів[ред. | ред. код]

Кількість CO2 викидів від транспортних засобів в наш час[коли?] регулюються на добровільних умовах з укладанням угод (у цьому відрізняються від обов'язкових обмежень у США CAFE законодавством) між ЄС і виробниками автомобілів и (див. ACEA угоду). Кінцева мета ЄС за допомогою добровільних угод з виробниками зменшити викиди CO2 до рівня 120 г / км для всіх нових легкових автомобілів до 2012 року.

Однак, з часом стало зрозуміло, що добровільні угоди не стануть дієвими (було досягнуто рівня всього 160 г / км у 2005 році, порівняно 186 г / км у 1995).

У кінці 2005 року, Європейський парламент прийняв резолюцію на підтримку обов'язковості відповідності нових автомобілів встановленим нормам викидів CO2 7 лютого 2007 Європейська комісія опублікувала свій ключовий проект пропозицій , що обмежував норму викидів до рівня 120 г CO2 / км. Деякі люди розцінили це як тиск, тому що такі виробники як Fiat, Renault і Peugeot-Citroen вже були зовсім близько до нових норм , а інші виробники:BMW, Mercedes, Audi, Saab і Porsche були далекими від нових норм.

Екологічні групи стверджують, що рівень викидів має постійно знижуватися і досягти рівня 80 г / км у 2020 році, інакше забрудненість буде невпинно зростати у геометричній прогресії

Посилання[ред. | ред. код]

ЗМІ[ред. | ред. код]