Євросміття

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
   Шенгенська зона (від 14 червня 2012)

«Євросміття» або «євротреш» (англ. eurotrash) — самоназва прошарку суспільства з низьким соціальним статусом з європейських країн, представники яких, зазвичай, не мають освіти, постійної роботи і які нічим певним не займаються, життя яких складається з постійних вечірок, гулянок, пиятик та інших розваг, де вживають алкоголь, і навіть інколи наркотики. «Євротреш» перебуває у постійній міграції по Європі (переважно у шенгенській зоні), відвідуючи різні розважальні заходи, на кшталт фестивалів, концертів абощо. Переміщуються переважно автостопом, громадським транспортом або у фургонах невеликими групами. Сплять у хостелах, автівках, наметах або й, навіть, просто неба. Безтурботність, відсутність бажання займатися певним родом діяльності та відсутність будь-яких планів на майбутнє є особливою рисою «євросміття». Своє існування забезпечують коштами соціальних виплат, тимчасовими заробітками; можуть працювати «за їжу».

У Північній Америці, «євросміттям» зневажливо називають бідних мігрантів з Європи, які не змогли вийти з нижчої касти американського суспільства[1].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. eurotrash. Webster's Third New International Dictionary, Unabridged. Merriam-Webster. Merriam-Webster, 2002. Архів оригіналу за 10 лютого 2013. Процитовано 17 листопада 2008.

Посилання[ред. | ред. код]