Єгорова Єлизавета Миколаївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Єгорова Єлизавета Миколаївна
Народилася 13 лютого 1910(1910-02-13)
Тверська губернія, Російська імперія
Померла невідомо
Національність росіянка
Партія КПРС
Нагороди
Герой Соціалістичної Праці
орден Леніна орден Леніна орден Трудового Червоного Прапора

Єлизавета Миколаївна Єгорова (13 лютого 1910(19100213), село Тверської губернії, тепер Тверської області Російська Федерація — ?) — радянська державна діячка, бригадир рільничої бригади радгоспу «Ручьи» Всеволозького району Ленінградської області. Депутат Верховної ради СРСР 4-го скликання. Герой Соціалістичної Праці (3.11.1951).

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилася в багатодітній селянській родині.

У 1931 році переїхала до Ленінграда і почала працювати овочівником у приміському радгоспі «Ручьи». З 1938 року — бригадир рільничої бригади свинарського радгоспу «Ручьи» Всеволозького району Ленінградської області.

Під час німецько-радянської війни та блокади Ленінграда бригада Єлизавети Єгорової продовжувала висаджувати та вирощувати картоплю, капусту та цибулю для потреб міста. Член ВКП(б) з 1943 року.

Висока культура землеробства, ентузіазм, працьовитість і використання найсучасніших методів — всі ці фактори дозволили бригаді Єлизавети Єгорової в 1950 році встановити черговий рекорд зі збору турнепсу, який був необхідним для нової галузі тваринництва в СРСР.

3 листопада 1951 року Президія Верховної Ради СРСР «за відмінні показники роботи як у галузі овочівництва, так і в галузі тваринництва, а також забезпечення поголів'я худоби в повній потребі всіма необхідними запасами» присвоїла Єлизаветі Єгоровій звання Героя Соціалістичної Праці з врученням ордена Леніна та Золотої медалі «Серп і Молот».

У 1969 році вийшла на пенсію, проживала в Ленінграді. Дата смерті невідома.

Нагороди і відзнаки[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]

  • газета «Ленинградская правда», .02.1954 (рос.)