Ільченко Сергій Едуардович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Сергій Едуардович Ільченко
англ. Sergey Ilchenko
Ім'я при народженні Сергій Едуардович Ільченко
Народився 25 жовтня 1959(1959-10-25) (64 роки)
Кишинів, Молдавська РСР
Країна Молдова МолдоваМолдова
Діяльність журналіст, письменник, філософ-марксист, редактор
Знання мов російська
Посада головний редактор

Сергій Едуардович Ільченко (англ. Sergey Ilchenko; нар. 1959) — молдовський публіцист, філософ та журналіст.

Біографія[ред. | ред. код]

Журналістську діяльність розпочав у молдавській пресі — в газетах «Săptămână», «Комуніст» та «Незалежна Молдова».

З січня 2002 по грудень 2006 — головний редактор придністровського тижневика «Дністровський Кур'єр». У 2004 р. обіймав посаду головного редактора газети «Комсомольська правда в Придністров'ї». З січня 2007 ріка — фрілансер, який співпрацював з РІА Дністер, AVA.MD, російським ІА REGNUM, іншими виданнями Придністров'я, Молдови та України.

Сергій Ільченко — співавтор друкованої публіцистичної збірки «Голий Воронін»[1]. Філософ-марксист. Автор книг «Іншим шляхом»[2] та «Світ у русі».

18 березня 2015 Ільченка було заарештовано КДБ ПМР.

17 липня 2015 Ільченка випустили з в'язниці, підвівши його під амністію в обмін на свідчення[3]. Після виходу на волю Ільченко виступив із заявою про те, що його визнання було отримано під тиском з боку Міністерства державної безпеки Придністровської Молдавської Республіки Міністерства державної безпеки ПМР.

З липня 2017 року постійно проживає в Києві, колумніст політичного Інтернет-журналу «Ділова столиця». Член незалежної профспілки журналістів України.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Соін Дмитро Юрійович. Голий Воронін. samlib.ru. Процитовано 10 травня 2022 р.. {{cite web}}: |archive-date= вимагає |archive-url= (довідка); Текст «.ru/s/soin_d_j/goliy.shtml» проігноровано (довідка)Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  2. Книга "Іншим шляхом !" автора Ільченка Сергій Едуардович - Завантажити безкоштовно, читати онлайн. www.rulit.me. Процитовано 10 травня 2022 р..
  3. Сергія Ільченка підвели під амністію: журналіста звільнили, а справу закрили. newsmaker.md. 20 лип. 2015 р. Архів оригіналу за 26 лютого 2020. Процитовано 10 травня 2022 р..

Посилання[ред. | ред. код]