Інбаль Ліберман

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Інбаль Ліберман
івр. ענבל רבין ליברמן
Народилася 9 жовтня 1997(1997-10-09) (26 років)
Nir Amd, Південний округ, Ізраїль
Країна  Ізраїль
Діяльність охоронниця
Знання мов іврит
Учасник Атака ХАМАСу на Ізраїльd
Нагороди

Інбаль Рабін-Ліберман (івр. ענבל ליברמן‎; нар. 9 жовтня 1998, Нір-Ам, Ізраїль) — ізраїльтянка, яка врятувала кібуц Нір-Ам у день, коли палестинські терористичні угруповання, найбільшою з яких є ХАМАС, з сектора Газа, прорвавши бар'єр між Газою та Ізраїлем і проникнувши через прикордонні переходи до прилеглих ізраїльських населених пунктів та військових об'єктів, і вбили понад тисячу людей[1].

Біографія[ред. | ред. код]

Інбаль Рабін-Ліберман народилася кібуці Нір-Ам[1]. Саме там пройшло її дитинство і юнацтво[1].

Службу у ЦАГАЛі проходила в бойових частинах[1]. Після цього навчалася у школі жіночого лідерства[1].

У грудні 2022 року кібуц призначив Інбаль Рабін-Ліберман координатором з військової безпеки[1]. У її обов'язки входило допомагати безпеці жителів кібуцу в критичних ситуаціях до того часу, як зможе прибути підкріплення з поліції чи армії[1]. До неї посаду обіймав її родич — дядько Амі Рабін[1]. Інбаль Рабін-Ліберман стала першою жінкою в кібуці на цій посаді[1]. Після призначення на посаду вона отримала вітання від голови регіональної ради Шаар-га-Негев[1].

7 жовтня 2023 року, у день свята Сімхат Тора палестинські терористичні угруповання, найбільшим з яких є ХАМАС, розпочали великомасштабне вторгнення до Ізраїлю із Сектору Гази, прорвавши бар'єр між Газою та Ізраїлем і проникнувши до прилеглих ізраїльських селищ вбили понад тисячу людей. Інбаль Рабін-Ліберман почувши крізь звуки сирени незвичайні шуми недалеко від кібуцу[2][3] правильно оцінила значущість загрози та швидко розподілила зброю між 12 членами «групи швидкого реагування», створеної з мешканців селище[1]. Вона організувала кілька засідок по периметру кібуцу і розробила план захисту населеного пункту[1]. Через хвилини на цей кібуц напали терористи[2]. Ополченці ліквідували двох терористів, та був поранили третього[2]. На цьому напад на кібуц не зупинився і почали прибувати нові групи терористів. Від них Інбаль із групою довелося тримати оборону протягом трьох годин. У результаті змогли знищити 25 терористів[1]. Усіх хто спробував увірватися до будинків жителів ліквідували, і дочекалися приходу армии[2]. Потім вона разом з іншими жителями евакуювалася та зупинилася у готелі у Тель-Авіві. 9 жовтня вона відсвяткувала свій день народження, на який її прийшов привітати мер Тель-Авіва Рон Хульдаї[значущість факту?][1].

Ім'я Інбаль Рабін-Ліберман стало загальним. Так 7 листопада 2023 року, коли депутат Кнесету Мерав Міхаелі спробувала критикувати міністра Ітамара Бен-Ґвіра за спробу пом'якшення вимог ліцензії на носіння зброї, то міністр їй відповів: «Не будь Мерав, будь Інбаль»[4].

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • Марина Азізова (13 жовтня 2023). “Вбивали всіх, хто підходив до паркану”: як жителі кібуцу в Ізраїлі самостійно відбили атаку бойовиків ХАМАСу. ТСН.