Ініціатива Салам-Шалом

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

 

Salaam-Schalom — міжкультурна активістська ініціатива, заснована в грудні 2013 року берлінськими євреями та мусульманами. Вона виступає за мирне співіснування та солідарність і сприяє досягненню цих цілей, впроваджуючи різноманітні заходи та проекти, які підвищують обізнаність про соціальні та інституційні відчуження в основному німецькому суспільстві[1].

Діяльності[ред. | ред. код]

Живий ланцюг проти антисемітизму та ісламофобії 2014. Фото (с) Омер Сефа Байсал

Ініціатива регулярно організовує відкриті дискусійні раунди, панельні дискусії та майстер-класи[2]. Активісти групи створили влітку 2014 року, під час конфлікту в Газі, живий ланцюг проти антисемітизму та ісламофобії, а також для демонстрації важливості єдності.[3] У липні 2015 року група організувала акцію солідарності з жінками, які покривають волосся. Група вимагала рівних можливостей для жінок з головними уборами[4].

Рецепція[ред. | ред. код]

Ініціатива Salaam-Schalom отримала широке висвітлення в ЗМІ в Німеччині, і в серпні 2014 року членів групи запросили на зустріч з президентом Німеччини Йоахімом Гауком. У жовтні 2014 року перша леді Німеччини Даніела Шадт відвідала групу в районі Нойкельн у Берліні[5]. У квітні 2015 року мер Берліна Міхаель Мюллер нагородив групу стрічкою «За мужність і примирення»[6].

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Regarding NPR Berlin.
  2. Germany racism.
  3. The Salaam-Shalom Initiative: Breaking down artificial walls - Qantara.de.
  4. Muslim-Jewish Group Organizes Rally for Equal Employment Opportunities. 20 July 2015.
  5. In Berlin, Jews and Muslims Fight for Each Other.
  6. "Band für Mut und Verständigung 2015" verliehen.

Посилання[ред. | ред. код]