Автобан A6 (Німеччина)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автобан A6
Bundesautobahn 6

Автобан A6 біля Зінсхайма. На задньому плані видно музей техніки
Загальні дані
Країна Німеччина Німеччина
Мережа Автомагістраль в Німеччині
Номер A6
Землі Саар
Рейнланд-Пфальц
Гессен
Баден-Вюртемберг
Баварія
Довжина 477 км
початок Франція, Саарбрюкен
кінець Чехія, Вайдгаус
Дорожнє покриття асфальтобетон
З'єднання Саарбрюкен - Вайдгаус
Міста Саарбрюкен, Мангейм, Гейдельберг, Хайльбронн, Нюрнберг, Вайдгаус
OpenStreetMap r2070980  ·R
Мапа

CMNS: Автобан A6 у Вікісховищі

Федеральний автобан 6 (A6, нім. Bundesautobahn 6) — автобан у Німеччині. Починається на кордоні з Францією біля Саарбрюккена на заході та закінчується на кордоні з Чехією біля Вайдгауса на сході.

Перші плани для A6 були викладені в 1935 році. Будівництво на кількох частинах почалося в 1938 році. У 1940 році будівництво поблизу Мангейма було зупинено, коли міст через Рейн обвалився, вбивши багато робітників. Новий міст, міст Теодора Хойсса (Франкенталь), був відкритий у 1953 році. Інші частини A6 були завершені в 1941 році. Частина біля Кайзерслаутерна використовувалася як злітно-посадкова смуга Люфтваффе під час Другої світової війни. Після війни його зайняли війська США і перетворили на авіабазу Рамштайн, тоді як А-6 було перебудовано на південь від авіабази.

A6 незадовго до Хайльбронна.
Віадук Кохер

У 1960-х роках будівництво було продовжено. Одна нова ділянка прорізала Гоккенгаймринг, що вимагало серйозної реконструкції гоночної траси, що призвело до будівництва стадіону Мотодром.

Так само, як і його південний колега, A8, A6 є відносно старим і мало модернізований, тому йому важко справлятися з сьогоднішнім трафіком. Зараз ділянка навколо Мангейма розширюється та модернізується з чотирисмугової на шестисмугову, що потребує будівництва нового мосту через річку Неккар.

Автобан 6 перетинає долину Кохер між Гайльбронном і Нюрнбергом через віадук Кохер (нім. Kochertalbrücke) біля Швабського Галля. Його максимальна висота 185 м., над дном долини є найвищим віадуком у Німеччині.

Пряме сполучення автострадою між Прагою та Парижем було завершено, коли 10 вересня 2008 року було урочисто відкрито останню відсутню ділянку між розв’язкою Амберг-Ост і розв’язкою Верхньопфальцський ліс.

Історія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]