Автошлях Міттрапхап

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Автошлях Міттрапхап
National Highway 2
тай. มิตรภาพ
англ. Friendship Highway

Автошлях Міттрапхап в Нонг Каї
Загальні дані
Країна  Таїланд
Мережа Thai highway networkd
Номер 2
Довжина 509.11 км
Напрямок північ-південь
початок Сарабурі
кінець кордон з Лаосом
Дорожнє покриття асфальтобетон
OpenStreetMap r229622  ·R

CMNS: Автошлях Міттрапхап у Вікісховищі

Автошлях Міттрапхап (тай. ถนนมิตรภาพ, RTGS: Thanon Mittraphap, pronounced [tʰā.nǒn mít.trā.pʰâːp]) або шосе 2 (тай. ทางหลวงแผ่นดินหมายเลข 2, RTGS: Thang Luang Phaendin Mailek Song) — одна з чотирьох головних автомагістралей у Таїланді поряд із Автошляхом Фахонйотхін (шосе 1), Автошляхом Фахонйотхін (шосе 3) і Автошляхом Сукхумвіт (шосе 4). Він пролягає від Сарабурі до Нонг-Хая.

Спочатку дорога була побудована Сполученими Штатами в 1955–1957 роках[1] від Хората до Нонг-Хая вартістю 20 мільйонів доларів США для постачання своїх північно-східних військових баз[2].

Це перше шосе в Таїланді, яке відповідає міжнародним стандартам, і перше шосе в Таїланді, на якому використовуються як асфальт, так і бетон. 20 лютого 1957 року він отримав назву «Танон Міттрапхап». Назва буквально означає «Дорога дружби». Це головна дорога, яка з’єднує Ісан (північно-східний Таїланд) через хребет Донг Пхая Єн. Шосе починається в Сарабурі, на розв'язці з Автошляхом Фахонйотхін (шосе 1). Воно проходить через провінції Накхон Ратчасіма, Хон Каен, Удонтхані і закінчується в Нонг Хай, де з'єднується з тайсько-лаоським мостом дружби з Лаосом.

Список літератури[ред. | ред. код]

  1. Baker, Chris; Phongpaichit, Pasuk (2009). A History of Thailand (вид. 2nd, paper). Cambridge University Press. с. 156. ISBN 9780521759151.
  2. Keyes, Charles F (March 1967). Isan: Regionalism in Northeastern Thailand. Cornell Thailand Project; Interim Reports Series, No. 10 (PDF). Ithaca: Department of Asian Studies, Cornell University. Процитовано 16 серпня 2019.