Аканда (національний парк)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Національний парк Аканда
0°37′ пн. ш. 9°33′ сх. д. / 0.617° пн. ш. 9.550° сх. д. / 0.617; 9.550Координати: 0°37′ пн. ш. 9°33′ сх. д. / 0.617° пн. ш. 9.550° сх. д. / 0.617; 9.550
Країна  Габон
Розташування Габон
Найближче місто Лібревіль
Площа 540 km2
Засновано 2002
Вебсторінка parcsgabon.org/decouvrez-les-parcs/les-13-parcs-nationaux/parc-national-d-akanda
Аканда (національний парк). Карта розташування: Габон
Аканда (національний парк)
Аканда (національний парк) (Габон)
Мапа

Національний парк Аканда — один із 13 національних парків Габону, заснованих у 2002 році президентом Омаром Бонго після дворічного дослідження DFC, WCS і WWF. 13 національних парків Габону покликані представляти біорізноманіття країни та сприяти розвитку туризму. Національний парк Аканда розташований на північному сході країни, поблизу столиці Лібревіля, з довгою береговою лінією вздовж заток Мондах і Коріско.

Національний парк складається в основному з мангрових лісів і припливних пляжів. У Габоні лише 2,5% загальної площі мангрових боліт Африки, але Аканда разом із сусіднім національним парком Понгара складають 25% загальної кількості охоронюваних мангрових лісів на континенті. Вони відіграють важливу роль в екосистемі та допомагають стабілізувати берегову лінію навколо Лібревіля. Головними загрозами для парку є незаконна риболовля, браконьєрство та розширення сільськогосподарських угідь.

Обидві затоки багаті морським життям, а затока Коріско є важливим місцем годівлі для морських черепах . Аканда має міжнародне значення як місце для мігруючих птахів і є домом для найбільшої популяції таких птахів у Габоні. Це критично важливе місце МСОП.

Список літератури[ред. | ред. код]


  • National Parks. Процитовано 15 січня 2007. 
  • Virtual Tour of the National Parks