Ана/Дойна – Мідія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ана/Дойна – Мідія. Карта розташування: Чорне море
Ана/Дойна
Ана/Дойна
Мідія
Мідія
Пункти, які будуть сполучені трубопроводом

Ана/Дойна — Мідія — румунський газопровід, який споруджується для подачі ресурсу з кількох офшорних родовищ.

Трубопровід, прокладання якого почалось у 2020 році, споруджується в межах проекту розробки блоку Midia XV. Від встановленої в районі з глибиною моря 85 метрів підземної установки родовища Дойна ресурс подаватиметься по газопроводу довжиною 18 км та діаметром 200 мм до платформи родовища Ана, розміщеної в районі з глибиною 67 метрів. Від платформи Ана до берегового приймального терміналу блакитне паливо транспортуватиметься по трубопроводу довжиною 125 км (в тому числі 121 км офшорної частини) та діаметром 400 мм.[1] В подальшому до Дойни повинні під'єднати родовище Клара.[2]

Від установки підготовки газ подаватиметься по перемичці довжиною 25 км та діаметром 500 мм до магістральної системи Ісакча – Негру-Воде (споруджена кілька десятиліть назад для транзиту у напрямку Болгарії, а наразі перетворена у бідирекціональну). За рік сюди повинні будуть подавати до 1 млрд м3 газу при робочому тиску 5,5 МПа.[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Midia Gas Development Project Moving Forward. Energy Industry Review (брит.). 30 вересня 2020. Архів оригіналу за 7 січня 2022. Процитовано 3 лютого 2021.
  2. Midia Gas Development Project Additional Environmental and Social Information and Assessment Report (PDF). Архів оригіналу (PDF) за 8 лютого 2021.
  3. TRANSGAZ va realiza o conductă de transport gaze naturale: De unde pleacă şi prin ce localităţi din judeţul Constanţa trece (galerie foto+document). ZIUA de Constanta (рум.). 8 червня 2017. Архів оригіналу за 19 січня 2019. Процитовано 3 лютого 2021.