Ана Пунсет

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ана Пунсет
ісп. Ana Punset
Народився 1981(1981)
Таррагона, Іспанія
Громадянство Іспанія
Діяльність письменниця
Мова творів іспанська
Напрямок дитяча література
Magnum opus «Клуб червоних кедів»

Ана Пунсет (ісп. Ana Punset, нар. 1981, Таррагона, Іспанія) — іспанська письменниця, авторка дитячих книжок, професійна читачка і консультантка.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася у курортному містечку Салоу, провінції Таррагона в Іспанії, де прожила все дитинство із сім'єю. Студентські роки провела в Барселоні, де вивчала в Автономному університеті Барселони аудіо- та візуальну комунікацію.

Була задіяна у низці кіно- й телепроєктів, відвідувала курси кіносценаристів в університеті Помпеу Фабра, а також навчалася письменницькій майстерності у Мадридській школі письменників[1].

Творчість[ред. | ред. код]

У підлітковому віці Ана написала першу книжку. Це була власна автобіографія, яку подарувала своїй бабусі на день народження.

Не сподіваючись на письменницький успіх, Ана ніколи не припиняла писати: поезію, казки, кіносценарії… Працюючи у сфері телебачення, вона потрапила і до світу друкованих ЗМІ. Перші її культурні хроніки були опубліковані в «ElsDiarisMés». Згодом Ану запросили працювати літературною критикинею у рубриці «Зустрічі» в «ElDiarideTarragona», куди вона дописує і донині. Певний час співпрацювала з різними видавництвами як професійна читачка і консультантка. Нині намагається присвячувати себе лише писанню.

Авторка низки дитячих книжок видавництва «Beascoa», зокрема в серії про школу чарів «Макія Вела», а також «Будинок, у якому живуть літери», «25 кумедних історій для читання за 5 хвилин». Авторка серій «Клуб червоних кедів» та «Нью-Йоркська академія» видавництва «Montena».

Письменниця розповідає, що вона щаслива, адже її мрія стала професією, чого в житті ще можна бажати[2]

Серія «Клуб червоних кедів» налічує 15 книг, які перекладені українською, литовською, польською, італійською, французькою, німецькою та турецькою мовами.

Переклади українською[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Ана Пунсет. Lecturalia. Архів оригіналу за 27 січня 2020. Процитовано 24 квітня 2020.
  2. Біографія Ани Пунсет. Видавництво Старого Лева. Архів оригіналу за 29 вересня 2020. Процитовано 24 квітня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]