Ана Сесилія Гервасі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ана Сесилія Гервасі
Народилася 1 грудня 1966(1966-12-01) (57 років)
Ліма, Перу
Країна  Перу
Діяльність адвокат
Alma mater Папський католицький університет Перуd і Дипломатичная академія Перу імені Хав'єра Переса де Куельяраd
Знання мов іспанська
Посада Minister of Foreign Affairs of Perud[1][2]

Пані Ана Сесілія Гервасі Діас (англ. Ana Cecilia Gervasi) — перуанська дипломатка, міністр закордонних справ Перу з 10 грудня 2022 року[3].

Життєпис[ред. | ред. код]

Вона здобула ступінь юриста в Папському Католицькому університеті Перу та ступінь аспіранта з міжнародних відносин і дипломатії в Дипломатичній академії Перу. Також має ступінь магістра з міжнародних відносин Лондонської школи економіки, спеціалізувалася на багатосторонній дипломатії в Інституті міжнародних досліджень і розвитку в Женеві та закінчила докторантуру в Університеті Буенос-Айреса[4].

Працювала генеральним директором з економічних питань, економічного сприяння та сприяння інвестиціям у Міністерстві закордонних справ Перу. Вона також була генеральним консулом Перу в Торонто і Вашингтоні, округ Колумбія, а також радником і представником Перу в Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку і Женеві, а також у Світовій організації торгівлі. Була заступником міністра зовнішньої торгівлі, а потім призначена заступником міністра закордонних справ у серпні 2022 року.

Вона була призначена міністром закордонних справ у складі нового кабінету президента Діни Болуарте 10 грудня 2022 року після арешту та імпічменту Педро Кастільйо. Жоден із 17 призначених міністрів не є членом політичної партії з будь-якими місцями в Конгресі. 13 грудня вона викликала послів Мексики, Болівії, Аргентини та Колумбії після того, як їхні уряди підписали спільне комюніке, в якому висловлювали стурбованість звільненням і арештом Кастільйо.

Примітки[ред. | ред. код]