Анвіта Віджай

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Анвіта Віджай
Anvitha Vijay
Діяльність програмістка, винахідниця

Анвіта Віджай — австралійська винахідниця та програмістка з Мельбурну. Наймолодша учасниця WWDC, створила два додатки для iOS: Smartkins Animals[1] app та Smartkins Rainbow Colors Flashcards Fun Learning[2].

Віджай почала програмувати у сім років, навчаючись по відеоуроках на Youtube.[3] GoalsHi — назва першої створеної нею програми. За це вона виграла $10,000 у конкурсі Perth. На створення програм дівчинку надихнула молодша сестра, яка вчилася говорити та розрізняти тварин.[4] Перший додаток отримав назву Smartkins Animals app. Він допомагає малюкам вивчити назви 100 тварин, дивлячись на картинку і паралельно слухаючи їхні звуки. Другий — Smartkins Rainbow Colors Flashcards Fun Learning, — допомагає запам'ятати кольори.[5] У 9 років Анвіта була запрошена на конференцію, яка проводилася як частина стипендіальної програми компанії Apple. Вона отримала VIP місце та мала можливість зустрітися з сучасним директором Apple Тімом Куком.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 11 грудня 2019. Процитовано 26 червня 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 26 червня 2019. Процитовано 26 червня 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Anvitha Vijay - профіль в журналі Форбс (англ.)
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 26 червня 2019. Процитовано 26 червня 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  5. Архівована копія. Архів оригіналу за 26 червня 2019. Процитовано 26 червня 2019.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)