Андреас Квірренбах

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Андреас Квірренбах
Andreas Quirrenbach
Діяльність викладач університету
Alma mater Боннський університет,
Гайдельберзький університет
Галузь астрономія
Заклад Обсерваторія Гайдельберг-Кенігштуль
Вчене звання професор
Особ. сторінка lsw.uni-heidelberg.de/users/iappenze/

Андреас Квірренбах (нім. Andreas Quirrenbach) — німецький астроном, спеціаліст з екзопланет, директор обсерваторії Кенігштуль в Гайдельберзі.

Біографія[ред. | ред. код]

Андреас Квірренбах вивчав фізику спочатку в Боннському університеті, а потім в Гайдельберзькому університеті, де він задистив диплом з чисельної фізики плазми. Повернувшись у Бонн, він поступив в аспірантуру в Інститут радіоастрономії імені Макса Планка, а в 1990 році захистив дисертацію доктора філософії. Після цього він три роки працював у Військово-морській обсерваторії США на стипендії Феодора Лінена від Фонду Гумбольдта. В 1993 році повернувся до Німеччини і почав працювати в Гархінгу в Інституті позаземної фізики імені Макса Планка над розробкою адаптивної оптики, яка в той час була новітньою щойно винайденою технологією. В 1997 році Квірренбах був запрошений до Університету Каліфорнії у Сан-Дієго, і під час перебування в Каліфорнії він зацікавився пошуком екзопланет, — темою, яка відтоді стала головною в його наукових дослідженнях. З 2002 року Квірренбах працював у Лейденському університеті, де він, зокрема, брав участь у розробці телескопів нового покоління. В квітні 2006 він очолив обсерваторію Кенігштуль в Гайдельберзі, а кілька його співробітників переїхали з Лейдена до Гайдельберга разом з ним[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Katinka Krug. Blick in die Tiefen des Weltraums Zentrum für Astronomie: Andreas Quirrenbach ist neuer Leiter der Landessternwarte. Universität Heidelberg. Процитовано 7 травня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]