Андре Дойч

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Андре Дойч
André Deutsch
Народився 15 листопада 1917(1917-11-15)[1]
Будапешт, Австро-УгорщинаАвстро-Угорщина
Помер 11 квітня 2000(2000-04-11)[1] (82 роки)
Лондон, Велика Британія Велика Британія
Громадянство Угорщина УгорщинаВелика Британія Велика Британія
Діяльність видавець
Знання мов французька[2]
Нагороди
Командор Ордена Британської імперії

Андре Дойч (англ. André Deutsch; 15 листопада 1917, Будапешт — 11 квітня 2000, Лондон) — британський видавець угорського походження, який заснував в 1951 році однойменну видавничу компанію.

Біографія[ред. | ред. код]

Андре Дойч народився у Будапешті. Відвідав школу в Будапешті і у Відні. Аншлюс Австрії заставив його втекти з країни, оскільки він був євреєм, і він оселився в Британії.

Навчився видавничій справі після знайомства з Френсісом Олдором, засновником видавництва Aldor Publications, Лондон, з яким він був інтернований на острові Мен під час Другої світової війни. Згодом він працював у видавничій компанії Nicholson & Watson. Після війни Дойч заснував свою першу компанію, Allan Wingate, але через кілька років був витіснений одним з її директорів, Ентоні Гіббом. У 1952 році заснував видавництво André Deutsch Limited.

Його невеликий, але впливовий видавництво проіснувало до 1980-х років та видавало книги Джека Керуака, Воле Шоїнки, Ерла Лавлейса, Нормана Мейлера, Джорджа Мікеша, В. С. Найпола, Огдена Неша, Ендрю Робінсона, Філіпа Рота, Арт Шпігельмана, Джона Апдайка, Маргарет Етвуд , Чарльза Гідлі Вільєра і Гелен Ганфф. З Дойчем працювала видатний редактор Діана Атілл.

Андре Дойч помер у Лондоні 11 квітня 2000 року у віці 82 років.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]