Ан-26МСБ

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ан-26МСБ
Тип медично-санітарного призначення
Виробник ЗАВОД 410 цивільної авіації
Перший політ 29 квітня 2016 р
Базова модель Ан-26

Ан-26МСБ — модернізація літаків Ан-26 до рівня Ан-26МСБ для економії на утримання та експлуатацію авіаційної техніки й уніфікація парк наявної авіаційної.

Зокрема, в рамках апгрейду на літаку встановлюють нові двигуни виробництва АТ «Мотор Січ» ТВ3-117ВМА-СБМ1. Установка цих двигунів дозволяє уніфікувати парк авіаційної та вертолітної техніки, що в свою чергу дозволяє суттєво зменшити експлуатаційні витрати та підвищити економічність авіаційної техніки.

Ан-26 є доволі старою, однак дуже затребуваною на ринку авіаційних перевезень розробкою.

«Подібного транспортного літака з унікальними споживчими характеристиками наразі немає – тому до цього часу ця машина і літає – а тепер потрібно, щоб ця машина літала і з урахуванням вимог економічності за співвідношенням ціни тоно/кілометру – і це дозволяє вирішити модернізація літака з встановленням нового двигуна від АТ «Мотор Січ», - каже В.Семенов.

[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 7 січня 2017. Процитовано 22 вересня 2018.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)