Апостол (Вулґаріс)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Апостол (Вулґаріс)
Митрополит Мілетський,
іпертим та екзарх Іонії
(до 15 січня 1990єпископ)
 
Діяльність: священнослужитель
Народження: 14 липня 1948(1948-07-14) (75 років)
Волос
Чернецтво: 4 серпня 1973
Єп. хіротонія: 3 листопада 1985

CMNS: Апостол у Вікісховищі

Митрополит Апостол Вулґаріс (грец. Μητροπολίτης Απόστολος Βούλγαρης; 14 липня 1948, Волос, Греція) — єпископ Константинопольської православної церкви, митрополит Мілетський, іпертим та екзарх Іонії, ігумен Халкідикійського Анастасіївського ставропігійного монастиря, представник Константинопольського патріарха на горі Афон.

Життєпис[ред. | ред. код]

Митрополит Апостол (у дівоцтві Вулгаріс) народився у Волосі в 1948 році, залишившись сиротою від свого батька з раннього дитинства.

У віці 13 років він вступив до Церковної школи Фармаколітрики Святої Анастасії та приєднався до монахів-випробувачів монастиря разом із навчанням у школі. Після закінчення церковної школи навчався в Левенському католицькому університеті. Він вивчав богослов'я в теологічній школі Університету Арістотеля в Салоніках.

4 серпня 1973 року прийняв чернецтво в Анастасіївському монастирі в Халкідікі. 5 серпня митрополитом Верійським Павлом Янікопулосом був хіротонізований на ієродиякона.

8 вересня 1974 року єпископом Євменійським Апостолом Дімелісом був хіротонізований на ієромонаха.

У листопаді 1977 року зведений у сан архімандрита.

У 1984 закінчив богословський факультет Університету Аристотеля у Салоніках.

3 листопада 1985 року хіротонізований на титулярного єпископа Мілетського і призначений ігуменом ставропігійного Анастасіївського монастиря в Халкідікі.

15 січня 1990 року зведений у сан митрополита.

Призначений представником Константинопольського патріарха на Святій Горі Афон, користуючись також неофіційним титулом «єпископа Святої Гори» (Επισκόπου του Αγίου Όρους).

Посилання[ред. | ред. код]