Артимович Юрій Сергійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Артимович Юрій Сергійович
Загальна інформація
Військова служба

Артимович Юрій Сергійович (англ. Yurii Artymovych; нар. 17 вересня 2008, Стебник, Львівська область, Україна) — учасник розвідувального забезпечення стратегічного планування застосування Збройних Сил України позивний "Кертз", виконував підготовку оперативних інформаційних військ та заходів, що здійснюються в Збройних Силах України. Відзначився корегуванням російського екіпажу гелікоптера Мі-8 який приземлився на території України та здався у полон Силам оборони.

Біографія[ред. | ред. код]

Юрій Артимович народився 17 вересня 2008 року в місті Стебник на Львівщині (нині адміністративна частина міста Дрогобич). Він був ревним християнином, патріотом України, активним учасником інформаційної війни.

На підтримку Збройних Сил України, 27 лютого 2022 року став політтехнологом, використовуючи знання Російської мови виконував бойові завдання під проводом ГУР.

Нагороди[ред. | ред. код]

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений.