Асоціація Еммануїл

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Асоціація Еммануїл
Тип неприбуткова організація
Гасло "Змінимо світ разом"
Засновано серпень 1992
Засновник(и) Стів Вебер
Штаб-квартира Київ Україна
Ключові особи Стів Вебер (президент), Віталій Стебенєв (віце-президент), Олег Коротченко (генеральний продюсер), Кучер Галина (керівник соціальних проектів), Глазунов Олександр (директор)
emmanuil.tv

Асоціація «Еммануїл» — міжнародна громадська організація заснована у 1992 році задля реалізації соціальних та медійних ініціатив.

Діяльність організації спрямована на:

  1. Створення духовно-просвітницьких TV програм;
  2. Боротьбу з бідністю;
  3. Створення TV програм для дітей віком від 4-х до 14 років;
  4. Відстоювання традиційних сімейних цінностей та підтримка сімей, що наважилися на всиновлення;
  5. Підтримка потребуючих осіб через міжнародну лінію довіри;
  6. Підвищення інституційної спроможності церков та релігійних організацій через тренінговий центр для лідерів.

Асоціації реалізовує свою місію завдяки підтримці міжнародних організацій-донорів та мережі партнерів з України і Росії.

На території України Асоціація «Еммануїл» відома своїми продуктами — «Клуб 700», «Дім живих історій» та мультфільм «Суперкнига».

Гуманітарна місія[ред. | ред. код]

На адресу Асоціації «Еммануїл» щорічно надходить гуманітарна допомога від вітчизняних та закордонних благодійників. Вантажі розподіляються серед організацій, які допомагають незахищеним верствам населення: дітям-сиротам, малозабезпеченим родинам, людям літнього віку. З 1991 року до Асоціації надійшло 215 контейнерів[1] з одягом, взуттям[2], продуктами харчування, засобами гігієни, медичним обладнанням та медикаментами. Гуманітарна місія охопила понад 1 млн. 150 тис. осіб.

Благодійні медичні акції[ред. | ред. код]

Виїзні медичні акції — медико-соціальний проект, що протягом восьми років впроваджується Асоціацією «Еммануїл». У 2009 році до його реалізації приєдналась «Медична Мобільна Клініка». Щонайменше двадцять разів на рік команда з 15-25 лікарів на запрошення громадськості, місцевої влади чи церковної громади їде до віддалених регіонів України для проведення безкоштовного обстеження. Серед пріоритетних ті села і містечка, де населення рідко звертається до закладів охорони здоров'я.

Кожен пацієнт відвідує щонайменше двох-трьох фахівців, здає необхідні аналізи, робить УЗД і ЕКГ. Медичне обладнання лікарі привозять з собою (в том числі пересувну експрес-лабораторію). Після обстеження і встановлення певного діагнозу лікар призначає схему лікування і видає рецепт на безкоштовні ліки. Кожну таку акцію супроводжує команда консультантів духовно-психологічної підтримки.

За восьмирічний період діяльності проведено 183 медичну акцію та охоплено понад 65 тис.[3] осіб.

Проект «Дар усиновлення»[ред. | ред. код]

Проект «Дар усиновлення» був заснований в 2004 році з метою вирішення проблем сиріт та дітей, позбавлених батьківських прав.

Їх в Україні офіційно нараховується близько 30 тисяч. Команда «Дару усиновлення» організовує семінари, розробляє методичні матеріали та проводить тренінги. Регулярно оновлюється серія посібників «Уроки самостійності для молоді». Для батьків-усиновителів проходить конференція «Зміцнюючи сім'ї». Окремий напрямок діяльності — консультування й допомога подружнім парам, які бажають всиновити дитину. Також волонтери «Дару усиновлення» протягом шести років організовують літній відпочинок вихованцям з кількох інтернатів України.

Школа життя[ред. | ред. код]

«Школа життя»— мережа центрів допомоги сиротам, дітям та підліткам з проблемних сімей. Волонтери «Школи життя» допомагають «важким» стати повноцінною частиною суспільства, отримати професію, і, найголовніше, — повірити в себе. Підлітки відвідують «Уроки самостійності для молоді», де вчаться культурі спілкування та знайомляться з християнськими цінностями. Вони опановують англійську мову та комп'ютерні науки. Декотрі через кілька місяців знаходять перше місце роботи. Загалом, з 2005 року відкрито шість центрів на території України, чотири у Вірменії, два у Молдові, один у Киргизстані та один в Росії. Повний курс навчання у «Школі життя» пройшли понад три тисячі дітей.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. В Україну ввезено 215 контейнерів гуманітарної допомоги. Архів оригіналу за 14 жовтня 2012. Процитовано 15 жовтня 2012.
  2. напередодні сильного похолодання Асоціація «Еммануїл» ввозить 10 тис. пар нового взуття для дітей-сиріт. Архів оригіналу за 8 листопада 2012. Процитовано 4 жовтня 2012.
  3. 181 медичну акцію та охоплено понад 65 тис. Загалом медична програма охопила понад 90 тис. осіб[недоступне посилання з червня 2019]