Ассирійський альянс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ассирійський альянс — Assyrian Universal Alliance (сирійська: ܚܘܝܕܐ ܬܒܝܠܝܐ ܐܬܘܪܝܐ, арабська: الأشوري الاتحاد العالمي; перська: اتحادیه جهانی آشوریها) — головна організація на Близькому Сході. Альянс складається з різних секторів Ассирійської федерацій і організацій по всьому світу.[1] Йонатан Бетколія[2], іранський ассирієць, в даний час перебуває на посаді Генерального секретаря.

У 1968 році, Ассирійський Альянс був створений як міжнародна організація, що прагне поширювати, підтримувати і підвищувати ассирійські традиції у світі, щоб забезпечити права людини ассирійського народу на своїй батьківщині і щоб досягти автономії. У 1991 році Ассирійський Альянс став членом Організації непредставлених націй та народів (UNPO).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 5 травня 2016. Процитовано 6 травня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 29 липня 2015. Процитовано 6 травня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)