Астерікс і Золотий серп

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Астерікс і Золотий серп
Загальні дані про видання
Видавець Ашетт Лівр
Країна  Франція
Мова французька
Дата публікації 1962[1]
Творча команда
Технічні дані про видання

«Астерікс і Золотий серп» (фр. La serpe d'or) — другий том коміксу про пригоди галла Астерікса авторства Рене Ґоссінні (текст) та Альберта Удерзо (малюнки).

Починаючи з 1960 року комікс виходив частинами на сторінках французького журналу «Pilote». Окреме друковане видання вперше вийшло у 1962 році[2].

Сюжет[ред. | ред. код]

Панорамікс зламав свій золотий серп, без якого не тільки не може піти на щорічний з'їзд друїдів, але й зрізати омелу — важливий інгредієнт чарівного напою, який дає галлам надлюдську силу.

Астерікс і Обелікс вирушають у подорож, щоб купити серп у найкращого виробника, якого знає Панорамікс, — Амерікса (далекого двоюрідного брата Обелікса), що мешкає в Лютеції.

Приїхавши в Лютецію, виявляється, що магазин Амерікса закритий, і ніхто з мешканців міста не бажає говорити про зникнення його власника. Астерікс і Обелікс розпочинають пошуки[3] .

Приховані посилання[ред. | ред. код]

  • Префект Лютеції, Граккус Флакус, є карикатурою на актора Чарльза Лоутона, відомого серед іншого своїми ролями римських державних діячів[4] ;
  • У Сундунумі Астерікс і Обелікс потрапляють на великі перегони на волових упряжках; це натяк на автоперегони 24 години Ле-Мана[5] .

Примітки[ред. | ред. код]

  1. http://www.asterix.com/la-collection/les-albums/
  2. Astérix – The Collection – The collection of the albums of Asterix the Gaul – Asterix and the Golden Sickle, 24 грудня 2017, архів оригіналу за 24 грудня 2017, процитовано 19 лютого 2023
  3. Asteriks. Złoty sierp. Tom 2. (пол.)
  4. Asterix – The A to Z of Asterix – Characters – Surplus Dairiprodus, 24 грудня 2017, архів оригіналу за 24 грудня 2017, процитовано 19 лютого 2023
  5. [1], Matthew Screech, "Masters of the Ninth Art: Bandes Dessinées and Franco-Belgian Identity"