Астрономія в Гаїті

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Астрономія в Гаїті слабко розвинута. В країні немає ані планетаріїв, ані обсерваторій, хоч нестача електрики звільняє нічне небо від світлового забруднення й робить його зручним для астрономічних спостережень. В країні існує невелика кількість ізольованих груп, які займаються аматорською астрономією[1]. Діє Гаїтянське астрономічне товариство, яке займається астрономічною освітою та популяризацією астрономії[2].

Астрономічна освіта[ред. | ред. код]

В шкільній програмі окремий курс астрономії відсутній. Будова Сонячної системи і знайомство з Землею як планетою входять в курс географії в старших класах молодшої школи, але відповідний параграф в підручниках в середньому займає менше 5 сторінок. Аудіовізуальні матеріали відсутні, і в більшості шкіл немає навіть електрики. Більшість вчителів не мають вищої освіти, а вивчення матеріалу часто зводиться до заучування тексту і його відтворення на екзамені[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Astronomy Education in Haiti, overview as a part of the project "Astronomy Education Worldwide" of the International Astronomical Union's Office of Astronomy for Education
  2. Сайт Гаїтянського астрономічного товариства

Посилання[ред. | ред. код]