Безпосередньо Каха

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Безпосередньо Каха
Жанр комедія
Режисер Віктор Шаміров
Продюсер Олексій Троцюк
Віталій Шляппо
Едуард Ілоян
Деніс Жалінський
Дмитро Кононович (ісп.)
Руслан Хачмамук (креат.)
Сценарист Артем Калайджян
Артем Каракозян (уч.)
Віктор Шаміров (уч.)
У головних
ролях
Артем'єва Людмила Вікторівна і Michael Poghosyand
Оператор Семен Яковлєв
Композитор Рамазан Калакуток
Дистриб'ютор Централ Партнершип
Тривалість 110 хв.
Мова російська
Країна Росія Росія
Рік 2020
Кошторис ₽ 55 млн[1][2]
Касові збори 7 500 000 $[3]
IMDb ID 13486236

«Безпосередньо Каха» — російський комедійний фільм режисера Віктора Шамірова, заснований на однойменному веб-серіалі. Головні ролі виконали Артем Каракозян та Артем Калайджян. Прем'єра фільму була запланована на 1 квітня 2020 року, проте через пандемії COVID-19 вона була перенесена на невизначений термін. Прем'єра відбулася 12 листопада 2020 року у всіх працюючих і відкритих кінотеатрах Росії, Казахстану та Білорусі Білорусії. У перший уїк-енд картина очолила російський прокат [4]. Критиками фільм було прийнято переважно негативно.

Сюжет[ред. | ред. код]

Під час гонки Каха перевищує швидкість і розбиває машину свого найкращого друга Серго, проте той прощає його. Коли друзі повертаються додому, дідусь Серго бачить розбиту онукову машину, сердиться на нього і відмовляється дати грошей на побачення з дівчиною.

Серго не бачить інших варіантів, як вирвати у свого діда його золотий зуб, що він і робить. Хлопець здає зуб у ломбард, і на виручені гроші організовує побачення зі своєю сліпою дівчиною Міленою. Пізніше Серго їде з Кахою на перегони, але оскільки машина Серго розбита, вони пересідають на копійку Кахи. Після приїзду хлопці розмовляють про дівчат легкої поведінки, але їх перериває поява спорткара, за кермом якого сидить дівчина Софа. Каха закохується в неї і вирішує влаштувати заїзд віч-на-віч з Русланом за право зустрічатися з Софою. По дорозі додому Серго і Каха розуміють, що потрапили в колотнечу, адже Каха їздить на «Копійці», а його конкурент на гоночній BMW. Щоб з'явився хоча б мізерний шанс на перемогу, Касі потрібно двісті тисяч карбованців на тюнінг. Друзі роблять кілька невдалих спроб дістати необхідну суму, і зрештою звертаються за допомогою до своєї подруги Музики, яка радить пограбувати комерсанта.

Серго вирішує покататися з Міленою на машині, але Каха відмовляється віддати свою. Тому Серго змушений катати свою кохану на битій машині, благо подруга сліпа і її можна обдурити. Увечері того ж дня Серго, Каха та Музика вирушають на пограбування. Поки вони перебираються через паркан багатія, Серго бачить у саду кущі з інжиром і з'їдає кілька плодів. Банда проникає до будинку через підвал, як раптом Серго стає погано, і він вирішує піти на пошуки туалету. Відчинивши двері, він бачить кількох людей у вітальні. З'ясовується, що господар будинку помер, а помешкання забите гостями, які прийшли на поминки. Друзі вирішують прикинутися запрошеними артистами, проте Серго тікає и их план зривається.

У будинку відбувається коротке замикання, гасне світло, і герої втікають. З будинку вони змогли вкрасти всякий мотлох, коробку з фалоімітаторами і DVD-диск. На ранок Серго вирішує подивитися диск, думаючи, що там порнографія, але виявляється, що на диску записаний одностатевий секс головного поліцейського міста і господаря будинку. Герої шантажують поліцейського і змінюють у нього диск на двісті тисяч рублів, що шукаються. Далі справа за малим — оплатити тюнінг. Автомеханіки обіцяють покращити машину вранці наступного дня. На жаль для Серго, з'ясовується, що Мілені можна зробити операцію, яка дозволить їй бачити, однак у матері дівчини не вистачає саме двохсот тисяч. Відмовившись дати Серго марні для заїзду гроші, Каха пропиває їх з натовпом пройдисвітів. Наступного ранку розчарований Серго йде до коханої, так і не набравши потрібну суму. Раптом виявляється, що хтось гроші все ж таки приніс. Серго думає, що то Каха, і кидається йому на допомогу, і той вирішує підіграти.

Герої приїжджають на перегони. Переможець отримує все, що програв — громадське осуд і окроплення автомобіля мочою. Програвши в заїзді, герої дізнаються, що Руслан — син поліцейського. Руслан б'є Софу, зав'язується бійка, Руслан втікає, Каха та Серго вирушають у погоню. Друзі ніяк не можуть наздогнати BMW, проте рано чи пізно машина Кахі переключається на третю передачу і обганяє машину Руслана. Каха починає зустрічатися з Софою і займається з нею сексом. Залишається вирішити питання з Міленою, але після того, як їй повернули зір, вона дізнається, що Серго у всьому її обманював. Тим не менш, оточуючі доводять, що все свавілля на кшталт фейкових виступів, пограбувань, виривання зубів робилося з добрих спонукань. На фінальному застілля Оператор розкриває, що це він приніс гроші, вигравши їх у караоке. Проте, Каха та Серго виганяють його, ніж фільм і закінчується.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Відгуки та оцінки[ред. | ред. код]

Фільм отримав переважно негативні відгуки в російській пресі[5][6].

У рецензіях у виданнях Фільм.ру[7] та «Кіноафіша»[8] його оцінили як суперечливий, відзначивши як переваги, так і недоліки. Так, на думку автора Film.ru Юхима Гугніна, це кіно «сексистське, гомофобне, нерозумне», але при цьому «мабуть, один із найцікавіших фільмів про світовідчуття російської провінції». Автор видання «Канобу» загалом похвалила фільм, відзначивши в ньому «незаїжджені жарти» і що «сюжет тут цілком стерпний, цілісний і переконливий» [9]. У газеті «Праця» фільм розгромили, назвавши «тупим безглуздим житом»[10].

Блогер BadComedian вкрай негативно відгукнувся про фільм, відзначивши жахливу якість гумору. На його думку, фільм «просуває деградацію і заробляє на ній». [11]. Цей огляд мав великий резонанс, а режисер Віктор Шаміров та актор Данил Іванов записали відеовідповідь.[12][13]. Пізніше в інтерв'ю «Медузі» режисер заявив, що BadComedian «продукує ненависть у світі»[14].

Фільм вийшов у лідери російського прокату в перший вікенд і став найкасовішим успішним фільмом у період Пандемія COVID-19|пандемії COVID-19][15].

Продовження[ред. | ред. код]

Сіквел фільму, який отримав назву «Безпосередньо Каха. Інший фільм», вийшов у російський прокат 25 травня 2023 року[16]. Шамиров и все исполнители главных ролей из оригинала вернулись к своим должностям[17].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. >
  2. Який бюджет у фільму «Безпосередньо Каха»?
  3. http://ekinobilet.fond-kino.ru/films/detail/111019620/
  4. Комедія "Безпосередньо Каха" очолила російський кінопрокат у вихідні. ТАСС. 16 листопада 2020. Архів оригіналу за 15 листопада 2020. Процитовано 10 липня 2022.
  5. 03-17 https://kritikanstvo.ru/movies/neposredstvennokaxa/ 03-17. Архів оригіналу за 11 квітня 2021. {{cite web}}: Пропущений або порожній |title= (довідка)
  6. Безпосередньо Каха (2020) відгуки про фільм, трейлер — Мегакритик. Архів оригіналу за 26 лютого 2021. Процитовано 2021 -03-17.
  7. Бажання шалене маю: рецензія на фільм « Безпосередньо Каха»
  8. Рецензія на фільм «Безпосередньо Каха». Архів оригіналу за 14 червня 2021. Процитовано 17 березня 2021.
  9. -russkom-kitche-neposredstvenno-kaha-mogut-li-internet-komiki-snimat-polnotsennyie-filmyi-375925/ Рецензія на фільм «Безпосередньо Каха!»] Архівована копія. Архів оригіналу за 26 листопада 2020. Процитовано 12 червня 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання) | Канобу
  10. /1396926_uprazhnenija_v_bezobraznom.html Вправи в потворному. Чому вульгарна кінокомедія б'є касові рекорди. Процитовано 17 березня 2021. {{cite web}}: Текст «.trud.ru/article/27-11-2020/1396926_uprazhnenija_v_bezobraznom.html» проігноровано (довідка)Обслуговування CS1: Сторінки з параметром url-status, але без параметра archive-url (посилання)
  11. Семён Гудошников (4 березня 2021). «Приключения нового Шурика»: BadComedian выпустил обзор на «Непосредственно Каха». Афиша Daily. Архів оригіналу за 4 березня 2021. Процитовано 7 березня 2021.
  12. Данил Иванов и Виктор Шамиров СМОТРЯТ ОБЗОР BadComedian «НЕПОСРЕДСТВЕННО КАХА» [Архівовано 2021-03-29 у Wayback Machine.] — YouTube
  13. Режиссёр фильма «Непосредственно Каха» сделал обзор на обзор BadComedian
  14. «У них нет никакой перспективы в жизни, но это их проблемы» Интервью режиссёра «Непосредственно Каха» Виктора Шамирова — о героях, авторах и хейтерах фильма, а также о деньгах и обзоре BadСomedian [Архівовано 2021-04-17 у Wayback Machine.] — Meduza
  15. «Безпосередньо Каха» четвертий тиждень поспіль очолює російський прокат — Коммерсант
  16. Гимашев, Линар (16 січня 2023). Дата выхода фильма «Непосредственно Каха 2. Другой фильм» подтверждена в трейлере. Plugged In. Процитовано 16 січня 2023.
  17. Хуже ведь уже не будет, да? Трейлер фильма «Непосредственно Каха 2». КГ-Портал. 15 січня 2023. Процитовано 15 січня 2023.

Шаблон:Фільми Віктора Шамірова