Бобро Наталія Сергіївна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бобро Наталія Сергіївна
Bobro Natalia Sergiivna
Бобро Наталія Сергіївна
Народилася 8 серпня 1984(1984-08-08) (39 років)
Харків
Громадянство Україна Україна
Національність Українка
Діяльність Підприємниця, Науковиця
Alma mater
Нагороди Effie Awards

Наталія Сергіївна Бобро (англ. Natalia Sergiivna Bobro; нар. 8 серпня 1984, Харків) — підприємниця, науковиця, директорка цифрового департаменту у ПВНЗ «Європейський Університет». Генеральна директорка та засновниця «Edutechmant», «ETM Global»[1] і «Release Education».

Керівниця «Noosphere Laboratory», членкиня експертної групи МОН України, яка працювала над внесенням змін до Закону України «Про позашкільну освіту».

Життєпис[ред. | ред. код]

Наталія Сергіївна Бобро народилася в Харкові.

Батько, Сергій Миколайович Бобро, за професією водій. Мати, Тетяна Володимирівна Бобро — інженерка. З самого дитинства, вони прикладом свого шлюбу (2023 року відзначили 40-річчя), прищепили доньці сімейні цінності. Батьки завжди підтримували Наталію в усіх справах і приділяли багато часу її вихованню.

З самого дитинства Наталія виявляла інтерес до математики та хореографії, і її життєвий шлях тісно пов'язаний із цими галузями.

Освіта[ред. | ред. код]

2000р - отримала повну середню освіту у НВК № 96 з відзнакою, де мала особливі досягнення в математиці. Паралельно здобула музичну, за класом фортепіано, та художню освіту. З 9 років почала займатися хореографією та відвідувала додаткові секції для усебічного розвитку.

Бувши учасницею танцювального колективу «Росинка», Наталія брала участь у багатьох міжнародних турнірах і змаганнях.

2000р - вона вступила одночасно до двох вищих навчальних закладів. Враховуючи виняткові математичні здібності, вона обрала безкоштовне навчання на економічному факультеті Харківського національного університету ім. В. М. Каразіна за спеціальністю «Менеджмент організацій». Одночасно була прийнята до Харківської державної академії культури на напрямок «Сучасна хореографія». Під час здобуття вищої освіти, Наталія розвивала свою викладацьку кар'єру хореографині, керуючи власним танцювальним колективом «Мрія», який пізніше отримав назву «Fantasy».

2006р -вона переїжджає до Києва і вступає до Київського національного університету культури і мистецтв ім. М. М. Поплавського, де 2007 року успішно закінчує факультет «Режисури та хореографії» з відзнакою та отримує ступінь «Магістр».

2017р - Наталія вступає до Європейського університету, захищає вчене звання «Кандидат економічних наук» і продовжує свою наукову діяльність на докторантурі.

2022р - вона вступає до академії WSM University[pl] (Польща) для здобуття ступеня «Магістр» з менеджменту, паралельно розпочинаючи навчання в Європейському університеті на факультеті комп'ютерних наук та маркетингу.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Європейський університет[ред. | ред. код]

2011 - 2022р - протягом періоду роботи у Європейському університеті Наталія осучаснила та вдосконалила робочий процес. 2011 року за її подання було створено Інститут шоу-бізнесу при Європейському університеті, випускники якого успішно представляють університет у міжнародних змаганнях. Починаючи з 2018 року, Наталія обіймає посаду директорки цифрового департаменту у ПВНЗ «Європейський університет».

2022р - вона також є керівником наукової лабораторії «Лабораторія ноосфери та вивчення людського мозку» при Європейському університеті. У ПВНЗ «Європейський університет» реалізується безперервна система освіти. Його структура включає: дитячий садок, школу, ліцей, бізнес-коледж, університет та докторантуру.

Academia WSB University[ред. | ред. код]

Academia WSB University є вищим навчальним закладом, що реалізує програму «Подвійний диплом» у співпраці з ПВНЗ Європейський університет.

Починаючи з 2018 року, Наталія працює в Academia WSB University. Протягом цього періоду вона розробила та впровадила цифрову концепцію та стратегії компанії, автоматизувала всі робочі процеси.

Наталія спеціалізувалася на управлінні даними, аналітиці, оптимізації операційних процесів та інформаційних потоків.

Вона успішно керувала вступною кампанією, використовуючи цифрову рекламу, та впроваджувала онлайновий відділ продажів та маркетингу.

ETM[ред. | ред. код]

2007 року створила компанію ETM, яка спеціалізується у трьох напрямах:[2]

  • Edutechmant — консалтингова компанія та агентство цифрового маркетингу.
  • ETM CRM — CRM-система, яка призначена для автоматизації бізнес-процесів.
  • ETM Global — міжнародна дослідницька компанія, що спеціалізується на вивченні інноваційних технологій.

Рекламний холдинг «Мегаполіс».[ред. | ред. код]

2017 - 2019р - виконувала обов'язки головного технологічного директора у компанії «Megapolis Advertising Holding». Під її керівництвом була розроблена та впроваджена цифрова стратегія для відділу, що відповідає за світлодіодні екрани та брандмауери. Також, Наталія організувала роботу відділу по цих напрямах, успішно проводила тендери на закупівлю технічного обладнання та виконувала оцінку якості обладнання для світлодіодних екранів. За цей період відділ зріс на 80 % прибутку щорічно.

2018р - виступала керівним партнером у спортивному комплексі «City Resort Tsarsky» та заснувала дитячий клуб «Tsarsky».

2012 - 2018р - обіймала посаду генеральної директорки та співзасновниці компанії «Place Worlds». Керувала операційною командою та вивела успішну маркетингову стратегію та рекламну кампанію.

2020р - стала співзасновницею виробництва заморожених пирогів «З іншого тіста», які можна придбати в будь-якій точці мережі «ОККО».

2010р - брала участь у запуску виробництва морозива «Валь-де-валь».

2021р обіймала посаду директорки з маркетингу в онлайновій крамниці «Kids Dream».

Реалізація[ред. | ред. код]

2007р - Наталія створила студію розвитку «Release Education», а також торгову марку «Release».

2007—2019р - Протягом 12 років на посаді генеральної директорки «Release Education», вона розвинула цей проєкт у глобальних масштабах. Наталія також заснувала мережу центрів та займалася реалізацією франшизи.

Бренд «Release» отримав визнання на престижній маркетинговій премії «Effie Awards[cs]».[3]

У цей проєкт Наталія успішно залучила високопрофесійних викладачів, тренерів і послів, включно з олімпійськими чемпіонами, чемпіонами світу й Європи, та медійних особистостей.

Додатково, Наталя впровадила потужну матеріально-технічну базу та інноваційні методики проведення занять. Розробила власну CRM-систему для автоматизації робочих процесів та створила мобільний додаток.

2010р - відкрила академію «Release» на Мальті, 2011 року «Release Dance Complex» відкрився по всій мережі фітнес-центрів «Sport Life» в Україні.

2015р - заснувала дитячий садочок «Mr. Leader».[4] 2018 року керувала партнером у Новопечерській школі та відкрила «Release Education» у даному навчальному закладі.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]