Божа тварина

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Божа тварина
рос. Божья тварь
Жанр мелодрама
комедія
Режисер Галина Юркова-Данелія
Продюсер Михайло Литвак
Сценарист Сергій Дєрнов
У головних
ролях
Сергій Шакуров
Зоя Александріді
Оператор Сергій Філіппов
Композитор Аркадій Укупник
Художник Микола Ємельянов
Кінокомпанія Кіностудія «Глобус»
Тривалість 76 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1991
IMDb ID 0317194

«Божа тварина» (рос. «Божья тварь») — радянський художній фільм 1991 року режисера Галини Данелії-Юркової.

У ролях[ред. | ред. код]

Пізня радянська епоха. Олексій Сичов (Сергій Шакуров) працює художником-реставратором. У нього є дівчина — Марія (Ірина Шмельова), медсестра. Вирушаючи на її день народження, він заїжджає за нею на роботу в лікарню і бачить, що Марія з колегою заспокоюють пацієнта-хлопчину. Біля входу в палату стоїть модна дівчинка, яка повідомляє йому, що це її брат. Пізніше, коли Олексій садить Марію у свою машину, вона напрошується до них під'їхати «в центр», а потім проникає до них у квартиру через вікно, поводячись при цьому досить вільно і незалежно.

У спробі позбутися цієї настирливої ​​дівчини, на ім'я Шура (і прізвисько «Кет»), Олексій збирається їхати на роботу, в монастир, що реставрується, але вона і тут виявляється наполегливою ​​і напрошується їхати разом з ним. Дорогою назад герой зупиняється на узбіччі, щоб купити пиріжки. Повертається і бачить, що Кет зникла, і разом з нею зникла старовинна цінна ікона, яку він взяв з монастиря додому… Олексій розлючений, він відправляється на пошуки ікони, хоча вдома його чекає на своєму дні народження його Марія.

Йому доведеться зіткнутися з неформальною молодіжною тусовкою — рокери, байкери, металісти, потрапити з її вини під безліч неприємних ситуацій. А причиною всьому дівчинка, на ім'я Шурочка, злодійка і «шибайголова», якій не вистачає любові та розуміння.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]