Бойові метеорологи Повітряних сил США

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Бойові метеорологи Повітряних сил США
United States Air Force Special Operations Weather Technician
На службі 1942 — по т.ч.
Країна США США
Належність Сили спеціальних операцій США
Вид ВПС США
Роль забезпечення метеоданих компонентам ССО під час проведення ними спеціальних операцій
У складі Командування ССО ВПС США
Прізвиська «Передзорці» («Eyes Forward»)
Гасло SOWT
Війни/битви Друга світова війна
Корейська війна
Війна у В'єтнамі
Операція «Справедлива справа»
Війна в Перській затоці
Війна в Афганістані
Війна в Іраку
Знаки розрізнення
Знак
розрізнення
Берет сірого кольору з кокардою бойового метеоролога ВПС США

Медіафайли на Вікісховищі

Бойові метеорологи ССО Повітряних сил США (англ. Special Operations Weather Team (SOWT), також Техніки-метеорологи сил спеціальних операцій Повітряних сил США (англ. United States Air Force Special Operations Weather Technician) — оператори сил спеціальних операцій Повітряних сил США, що діють у складі наземних груп бойового забезпечення авіації (ескадрильї спеціальної тактики, англ. Special Tactics Squadrons), що здійснюють збір, обробку, аналіз та доставку даних вивчення погодних умов та розвідки клімату, середовища в районах проведення бойових (спеціальних) операцій. Як правило, діють разом з бойовими групами сил спеціальних операцій.

Робота бойового метеоролога при пілотування безпілотника RQ-11 Raven для визначення метеоданих. Війна в Афганістані. 17 жовтня 2010
Тренування групи бойових метеорологів спецоперацій під час проведення навчань. Гарлбарт Філд, Флорида. 16 лютого 2007

Призначення[ред. | ред. код]

Команди бойових метеорологів ВПС США організаційно входять до складу бойових тактичних груп спеціальної тактики, так званих ескадрилей спеціальної тактики, котрі входять до 720-ї авіагрупи спеціальної тактики, й складаються зі спеціально навчених та тренованих метеорологів, які мають високі професійні навички польових операторів спецоперацій.

Основними завданнями, що покладаються на метеорологів є доставлення їх на непідготовлені майданчики у бойовому або ворожому середовищі для метеорологічного забезпечення проведення спеціальних операцій, а також забезпечення наземного та повітряного компоненту ССО своєчасною та надійною інформацією про погодні умови та дані розвідки клімату для успішного ведення ними спеціальних операцій.

Оператори метеорологічної розвідки доставляються у визначені райони наземним або повітряним шляхом для збору метеоданих, допомоги у плануванні проведення місій та акцій спеціальних операцій: прямих акцій, боротьбі з тероризмом, наданні військової допомоги дружнім силам оборони, участі в гуманітарних операціях, а також при проведенні спеціальної розвідки, бойових та небойових пошуково-рятувальних операцій.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Виноски
Джерела

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]