Бондар Дмитро Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Бондар Дмитро Володимирович (нар. 13 червня 1979, Старокостянтинів) - генерал-майор служби цивільного захисту України (УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №258/2022). Заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій (з грудня 2021 року до лютого 2023 року) з питань реагування на надзвичайні ситуації та цивільного захисту населення.

Бондар Дмитро Володимирович
Генерал-майор
Загальна інформація
Народження 13 червня 1979 року

Старокостянтинів, Хмельницька область. Громадянин України.

Військова служба
Приналежність Україна
Вид ЗС ДСНС

Життєпис[ред. | ред. код]

Народився 13 червня 1979 року у м. Старокостянтинів, Хмельницька область.

У 2001 році закінчив Академію пожежної безпеки України з відзнакою (наразі — Національний університет цивільного захисту України), за спеціальністю "Пожежна безпека", кваліфікація – спеціаліст.

У 2014 році закінчив аспірантуру Харківського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю "Механізми державного управління".

У 2022 році закінчив Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова за спеціальністю "Публічне управління та адміністрування", кваліфікація – магістр.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Працює в органах пожежної охорони Міністерства надзвичайних ситуацій та Держслужби надзвичайних ситуацій з липня 1996 року.

З 2001 до 2003 року - заступник начальника 13 самостійної державної пожежної частини м. Старокостянтинів управління державної пожежної охорони УМВС України в Хмельницькій області.

З 2003 до 2006 року - начальник 13 самостійної державної пожежної частини м. Старокостянтинів Старокостянтинівського районного відділу Головного управління МНС України в Хмельницькій області.

З 2006 до 2013 року працював на керівних посадах у Головному управлінні МНС України в Хмельницькій області, управлінні Держтехногенбезпеки у Хмельницькій області.

З 2014 до 2021 рік - перший заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області.

З 2021 до 2023 року - заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій з питань реагування на надзвичайні ситуації та цивільного захисту населення.

Наукові звання[ред. | ред. код]

Особливі досягнення[ред. | ред. код]

  • Майстер спорту міжнародного класу з гирьового спорту
  • Срібний призер чемпіонату світу з гирьового спорту серед юніорів 1999 року

Спеціальні звання[ред. | ред. код]

Нагороди[ред. | ред. код]

Наукові публікації[ред. | ред. код]

Автор 28 публікацій, з них 1 одноосібна та 2 колективні монографії, 12 наукових праць, які опубліковані у вітчизняних фахових виданнях, 1 стаття у зарубіжних виданнях, 6 праць навчально-методичного характеру, 7 тез та 1 публікація у періодичних виданнях, які включені до міжнародної наукометричної бази Scopus.

  • Бондар, Д.В. Теоретичні засади інноваційних механізмів державного управління  підготовкою  управлінських кадрів в сфері вищої освіти: монографія. Х. : Оберіг, 2013. 144 с.
  • Бондар Д.В., Шведун В.О., Палюх В.В. Державне управління науковою діяльністю закладів вищої освіти: монографія: НУЦЗУ. 2020. 229с. (особистий внесок – 2,3 авт. аркуші)
  • Бондар Д.В., Гурник А.В., Литовченкр А.О., В.В. Хижняк, Шевченко Л.В., Ядченко Д.М. Застосування безпілотних авіаційних систем у сфері  цивільного захисту: монографія. Київ, 2022. 312 с.
  • Tetiana Havronska, Iryna Krasnolobova, Valerii Bortniak, Dmytro Bondar y Antonina Boiko The Role of Public Authorities in Combating Gender-Based Violence. Cuestiones politicas.Vol. 39 N° 71 (2021): 387-404