Боровик Марія Яківна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Марія Яківна Боровик
біл. Марыя Якаўлеўна Баравік
Народилася 22 лютого 1946(1946-02-22) (78 років)
Praabraženkad, Halubicki Sieĺsavietd, Plisa Districtd, Полоцька область, Білоруська РСР, СРСР
Громадянство СРСР СРСР
Білорусь Білорусь
Діяльність поетеса
Alma mater Інститут журналістики БДУ (1978)
Заклад Q67198069?
Членство Спілка білоруських письменників

Марія Яківна Боровик (біл. Марыя Якаўлеўна Баравік; нар. 22 лютого 1946, с. Преображенка, Глибоцький район, Вітебська область) — білоруська поетеса, драматургиня.

Біографія

[ред. | ред. код]

Марія навчалась у Передольській семирічній школі, потім у Підсвільській середній школі. У 1987 році закінчила факультет журналістики Білоруського державного університету. Працювала в Підсвільському Будинку культури, в редакції глибоцької районної газети «Шлях перамогі» (нині «Веснік Глыбоччыны»), працювала керівницею гуртка «Юны экскурсавод» Підсвільського центру дитячого туризму і екскурсій.

З 1965 року друкувалася в газетах «Шлях перамогі», «Віцебскі рабочы», «Чырвоная змена», «Голас Радзімы», «Знамя юности», «ЛіМ», «Наша слова», «Народнае слова», у журналах «Маладосць», «Родная прырода», «Бярозка», «Вясёлка», «Роднае слова» тощо; у колективних збірках «Дзень паэзіі», «Самавар у лесе», в альманахах «Край», «Далягляды», «Ратуша».

У 1985 році вона видала книгу поезій «Поле долі», у 1995 році — збірку поезій «Вір пяшчоты і журбы». Також Марія Боровик пише для дітей — казки, загадки, вірші.

Членкиня Союзу білоруських письменників з 1992 року. Проживає в Підсвіллі.

Примітки

[ред. | ред. код]

Література

[ред. | ред. код]
  • Баравік Марыя // Беларускія пісьменнікі : біябібліяграфічны слоўнік : у 6 т. / рэдкал.: І. Э. Багдановіч [і інш.]. — Мн., 1995. — Т. 5. — С. 548—549.